beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen lager rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag lager nadat Wall Street er dinsdag geen zin in leek te hebben.

In sommige delen van de wereld lijkt de corona-uitbraak niet te verergeren, wat overigens niet geldt voor de Verenigde Staten. 

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een daling van 2,9 procent op 306,70 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 3,1 procent naar 9.637,97 punten. De Franse CAC 40 noteerde een verlies van 3,6 procent met een stand van 4.228,77 punten. De Britse FTSE zakte woensdag 3,6 procent naar 5.465,34 punten.

Het Japanse Tankan-rapport liet zich over maart niet onbetuigd en maakte voor de industrie en de dienstensector dramatische sentimentscijfers bekend, die hun oorsprong vonden in de coronacrisis.

Vanuit Azië volgden woensdagochtend al een aantal inkoopmanagersindices voor de industrie in maart. Japan liet in een definitieve lezing een index voor diens industrie zien van 44,8 tegen 47,8 in februari. China publiceerde daarentegen een index van 50,1, afgezet tegen de 40,3 over februari een hele verbetering. Op dinsdag wezen cijfers van de Chinese overheid ook al op een stevig herstel.

Duitsland zag de detailhandelsverkopen over februari zowel op maand- als op jaarbasis stijgen. Op jaarbasis liepen de verkopen met 6,4 procent op.

Ook uit de muntunie werden inkoopdata van de industrie over maart in definitieve metingen naar buiten gebracht. Voor Frankrijk kwam de bijbehorende index uit op 43,2 tegen 49,8. Duitsland zag de index afnemen van 48,0 naar 45,4. Van de eurozone zelf kwam een index van 44,5 tegen 49,2 over februari naar buiten. In alle commentaren op de afnames bleek dat corona hier het centrale thema was.

Het Verenigd Koninkrijk meldde een inkoopmanagersindex voor zijn industrie over maart in een definitieve versie van 47,8. Een maand eerder was dit 51,7.  

De werkloosheid in de eurozone daalde in februari van 7,4 naar 7,3 procent.

De Amerikanen maken vandaag de eerste indicaties bekend van de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt in maart en dan met name in relatie tot de coronacrisis. Verder publiceren de Verenigde Staten twee inkoopmanagersindices voor de industrie over maart. Ook de bouwuitgaven over februari worden naar buiten gebracht. Tot besluit volgen nog de wekelijkse olievoorraden voor de week die eindigde op 28 maart.

Voor het banenrapport van ADP wordt rekening gehouden met een krimp met 175.000 banen tegen een groei van 183.000 banen een maand eerder.

De olievoorraden worden verwacht op te lopen met 4,5 miljoen vaten tegen een stijging met ruim 1,6 miljoen vaten een week eerder. Olie noteerde woensdag lager. Een mei-future West Texas Intermediate noteerde 1,8 procent in het rood op 20,12 dollar, terwijl voor een juni-future Brent 24,95 dollar werd betaald, een daling van 5,3 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0927. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1021 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1021 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

BP kondigde maatregelen aan vanwege de coronacrisis. Zo worden de kosten en de investeringen verlaagd. Wel zei BP gecommitteerd te zijn aan de uitkering aan aandeelhouders. Het aandeel BP daalde 1,8 procent.

Sectorgenoot Royal Dutch Shell leverde 0,5 procent in. Moody’s verlaagde de outlook voor Shell naar negatief. Moody's verwacht evenwel dat de liquiditeitspositie van Shell sterk blijft en dat de oliereus financieel flexibel zal zijn. 
 
Société Générale heeft na de aanbeveling van de Europese Centrale Bank het dividend over 2019 ingetrokken, net als de doelstellingen voor dit jaar, vanwege de onzekerheid door de corona-uitbraak. Het aandeel leverde 6,5 procent in.
 
Morgan Stanley heeft woensdag het advies voor KPN verlaagd van Overwogen naar Gelijkgewogen en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 3,40 naar 2,70 euro. De koers van het telecombedrijf zakte woensdag 2,3 procent.

Credit Suisse heeft het koersdoel voor Umicore verlaagd van 31,00 naar 26,00 en liet het aandeel op de verkooplijst. Berenberg verlaagde het koersdoel met 1 euro naar 41,00 euro en liet het koopadvies staan. De koers van het aandeel zakte woensdag 1,4 procent.

Algemeen beschouwd geldt woensdag dat zo ongeveer alle componenten die in Europa onderdeel uitmaken van een hoofdindex op een stevig verlies staan.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 2,9 procent in het rood.

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 1,6 procent lager op 2.584,59, de Dow Jones index verloor 1,8 procent en technologiebeurs Nasdaq werd 0,95 procent lichter op 7.700 punten.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: BinckBank

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen