beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen sluiten lager

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn woensdag lager gesloten, nadat inkoopdata de eerste tekenen van de recessie lieten zien die de regio te wachten staat door de economische impact van de corona-uitbraak.

De Stoxx Europe 600 index eindigde 2,9 procent lager op een slot van 310,77 punten. De Duitse DAX leverde 3,9 procent in tot 9.544,75 punten en de Franse CAC 40 verloor 4,3 procent op 4.207,24 punten. De Britse FTSE 100 daalde 3,8 procent tot 5.454,57 punten.

Beleggers blijven zich zorgen maken over de coronacrisis, volgens marktanalist David Madden van CMC Markets. "Het eerste kwartaal was vreselijk en het tweede kwartaal start negatief", aldus de marktvorser.

De markten wachten op de piek van de corona-uitbraak, om verder koers te kunnen bepalen. Terwijl die piek er in Europa lijkt aan te komen, wordt in de Verenigde Staten gevreesd voor een paar zeer zware weken, zo waarschuwde de Amerikaanse president Trump dinsdagavond. In de VS zijn nu bijna 190.000 besmettingen en zou het aantal sterfgevallen door het virus op kunnen lopen tot 100.000 of zelfs 240.000.

Ook de economische impact wordt ondertussen steeds meer zichtbaar. De handelsdag begon met een zwak Tankan-rapport uit Japan, met dramatische sentimentscijfers voor de industrie en de dienstensector. De Japanse inkoopmanagersindex voor de industrie daalde naar 44,8 in maart. In China was in dezelfde maand juist sprake van een lichte groei, met een herstel van de index naar 50,1.

Inkoopdata uit de eurozone lieten ook een krimp van de industrie, waarbij econoom Chris Williamson van Markit waarschuwde dat het ergste nog moet komen.

Het Verenigd Koninkrijk meldde een inkoopmanagersindex voor zijn industrie over maart van 47,8. Een maand eerder was dit 51,7.

De euro/dollar noteerde op 1,0933. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1021. Olie werd 2 procent goedkoper na een forse stijging van de Amerikaanse olievoorraden.

Bedrijfsnieuws

Britse bankaandelen werden woensdag flink verkocht nadat de Bank of England het advies gaf dat ook Britse banken hun aandeleninkoopprogramma's en dividend voorlopig opschorten. Barclays daalde 12,0 procent, Lloyds leverde ruim 11,0 procent in, HSBC verloor 9,5 procent en Royal Bank of Scotland eindigde 5,2 procent lager.

Oliereus BP kondigde maatregelen aan vanwege de coronacrisis. Zo worden de kosten en de investeringen verlaagd. Wel wil BP zich blijven inspannen voor een duurzame vrije kasstroom en uitkeringen aan de aandeelhouders op de lange termijn. Het aandeel verloor 3,1 procent.

Sectorgenoot Royal Dutch Shell steeg 0,2 procent. Moody’s verlaagde de outlook voor Shell naar negatief. Moody's verwacht evenwel dat de liquiditeitspositie van Shell sterk blijft en dat de energiereus financieel flexibel zal zijn.

Société Générale heeft na de aanbeveling van de Europese Centrale Bank het dividend over 2019 ingetrokken, net als de doelstellingen voor dit jaar, vanwege de onzekerheid door de corona-uitbraak. Het aandeel leverde 9,5 procent in. Sectorgenoten BNP Paribas en Credit Agricole verloren 5 tot 6 procent aan waarde.

Morgan Stanley heeft woensdag het advies voor KPN verlaagd van Overwogen naar Gelijkgewogen en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 3,40 naar 2,70 euro. De koers van het telecombedrijf verloor 4,0 procent aan waarde.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond het slot in Europa lager, waarbij de S&P 500 4,0 procent verloor.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium