beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Amerikaanse futures wijzen op lagere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd circa een procent in het rood.

Daarmee is de opwaartse trend van donderdag weer omlaag, in aanloop naar de publicatie van het Amerikaans banenrapport vanmiddag. De markt rekent op een slecht rapport. Toch zal de coronacrisis nog maar deels terug te vinden zijn in de cijfers, omdat veel van de informatie in het rapport niet verder gaat dan de 12e dag van de maand.

"De werkloosheidscijfers zullen zeker slecht zijn, maar iedereen had dat al verwacht", zei investeringsstrateeg Bill Callahan van Schroders. "Op dit moment is er al veel slecht nieuws ingeprijsd, dus het nieuws zal veel slechter moeten worden om [opnieuw] een sterke verkoopgolf te veroorzaken", voegde hij toe.
 

Donderdag bleek uit data van het Amerikaanse ministerie van arbeid dat het aantal werkloosheidsaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gestegen naar een record van 6,6 miljoen stuks.

"Meer mensen vragen een uitkering aan nu steeds meer onderdelen van de economie de deuren sluiten", zei analist Andrew Smith van Delos Capital Advisors. "Bedrijven zullen veel tijd nodig hebben alvorens werknemers opnieuw in dienst te nemen. Hoe langer het duurt voordat de economie weer herstart, hoe langer het duurt voordat de bedrijfsactiviteit weer op gang komt", voegde hij toe.

Het aantal wereldwijde coronabesmettingen is inmiddels gestegen tot boven de 1 miljoen. In de Verenigde Staten staat de teller inmiddels op 245.573 gevallen en het dodental op 6.058. Gezondheidsdeskundigen hebben hun zorgen geuit over de nauwkeurigheid van de coronavirustesten, omdat ze van mening zijn dat bijna één op de drie geïnfecteerden met de ziekte een negatieve testuitslag heeft.

Behalve het banenrapport, de markt rekent op een stijging van de werkloosheid naar 3,7 procent en een gemiddeld banenverlies van 82.000 stuks, staan op macro-economisch vlak een tweetal inkoopmanagersindices voor de dienstensector in maart geagendeerd.

De inkoopmanagersindex van Markit Economics komt naar verwachting uit op 37,9 tegen 49,4 in februari. Die van ISM daalt vermoedelijk van 57,3 naar 45,0.

De euro/dollar noteerde op 1,0804. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0811 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0856 op de borden.

De olieprijs noteerde vrijdag meer dan 5 procent hoger, na donderdag al 25 procent hoger gesloten te zijn na berichten dat Saoedi-Arabië naar manieren kijkt om de olieprijsoorlog met Rusland op te lossen. Maandag komt oliekartel OPEC volgens bronnen bijeen met zijn partners om de huidige situatie te bespreken.

Bedrijfsnieuws
 
Constellation Brands kan vrijdag rekenen op de aandacht van beleggers. Het concern publiceert vrijdag kwartaalcijfers. Er was voorbeurs nog geen handel in het aandeel

3M daalde voorbeurs 3,2 procent. De CEO van het concern meldde dat de vraag naar N95-beschermingsmaskers, die het produceert, de productiecapaciteit sterk overtreft. Trump is evenwel slecht te spreken over 3M en hoe het omgaat met de mondkapjes. "Ze zullen een hoge prijs betalen", dreigde de president op Twitter.

Tenneco, een producent van auto-onderdelen, verlaagt de salarissen in het tweede kwartaal met 25 procent. Het uitvoerend managementteam verlaagt het eigen salaris met 50 procent, terwijl de CEO helemaal afziet van zijn salaris.

AutoNation heeft 7.000 werknemers op onbetaald verlof gestuurd en snijdt tevens in de salarissen van het overig personeel. Nieuwe krachten worden al helemaal niet meer ingehuurd. 

American Airlines heeft tientlalen zomervluchten opgeschort en de internationale capaciteit voor het seizoen teruggeschroefd met 60 procent. Het aandeel noteerde voorbeurs 2,1 procent hoger.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 2,3 procent hoger op 2.526,90 punten. De Dow Jones index eindigde 2,2 procent in het groen op 21.413,44 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,7 procent tot 7.487,31 punten. 

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium