beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden dinsdag hoger, nadat Wall Street maandag de weg omhoog stevig inzette en de markt geleidelijk aan meer vermogen tot inschatting van de coronadata krijgt.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde dinsdag rond het middaguur een stijging van 2,3 procent op 326,30 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 3,6 procent naar 10.435,20 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 3,1 procent met een stand van 4.479,11 punten. De Britse FTSE won dinsdag 2,2 procent op een notering van 5.704,68 punten.

De markten beleven deze week een handelsweek van vier handelsdagen met Goede Vrijdag in het verschiet en betrekkelijk weinig richtinggevende macro-economische data, met uitzondering van de Amerikaanse wekelijkse steunaanvragen, die donderdag naar buiten komen en inmiddels de status van belangrijkste parameter voor de Amerikaanse arbeidsmarkt van dit moment kent.  

Vanochtend was er alleen de publicatie van de industriële productie van Duitsland over februari. Daar was nog wel sprake van groei, maar met 0,3 procent was dat toch een stuk minder dan de 3,2 procent over de eerste maand van 2020. En de coronaklap zal pas vanaf maart zichtbaar worden in de cijfers.

Vanmiddag volgen dan alleen nog de vacatures en het consumentenkrediet over februari van de Verenigde Staten. Voor het tweede cijfer wordt een stijging voorzien naar 14,0 miljard van 12,2 miljard dollar in januari.

Vandaag vindt er ook een videovergadering plaats van de Eurogroep.

Olie noteerde dinsdag hoger. Een mei-future West Texas Intermediate noteerde 3,8 procent in het groen op 27,06 dollar, terwijl voor een juni-future Brent 33,87 dollar werd betaald, een plus van 2,5 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0862. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0844 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0791 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Kepler Cheuvreux heeft dinsdag het koersdoel voor AB InBev verlaagd van 55,00 naar 50,00 euro bij handhaving van het koopadvies. De bierreus zag de koers van zijn aandeel 1,3 procent dalen.

Ahold Delhaize heeft samen met zijn lokale merken tot nu toe meer dan 170 miljoen euro geïnvesteerd in coronamaatregelen. De maatregelen variëren volgens Ahold Delhaize van veiligheidsmaatregelen voor medewerkers  en klanten tot donaties aan goede doelen. De koers van het aandeel steeg 1,0 procent.

Aegon-dochter Transamerica heeft een schikking van 88 miljoen dollar getroffen in de VS gerelateerd aan maandelijkse aftrekpercentages op bepaalde universele levensverzekeringen. Dit maakte de verzekeraar dinsdag voorbeurs bekend. De schikking heeft betrekking op circa 8.000 levensverzekeringen waarvoor de percentages in de jaren 2017 en 2018 werden vastgesteld. De koers van het aandeel Aegon noteerde dinsdag 7,8 procent hoger.

Vestas Wind Systems trekt zijn verwachtingen voor het huidige boekjaar 2020 in vanwege de corona-uitbraak maar is wel van plan het beloofde dividend uit te keren. Het aandeel steeg 2,9 procent. 

Op de Europese beurzen noteerde het merendeel van de hoofdfondsen aardige tot flinke plussen, ofschoon het aantal dat meer dan 10 procent kon aandikken wel lager lag ten opzichte van oplevingen op de beurzen in de voorbije weken.

In Parijs zakte Carrefour als één van de weinige aandelen die deel uitmaken van de CAC 40 -index lager, in dit geval 2 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag vermoedelijk een fors hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 3 procent in het groen.

De Dow Jones index won maandag 7,7 procent tot 22.680 punten en de Nasdaq ging 7,3 procent hoger op 7.913 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen