beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen lager rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag lager, waarbij beleggers eens te meer beseffen dat de coronacrisis voorlopig niet ten einde is en de economische nasleep langdurig is en veel uitdagingen zal kennen.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een verlies van 1,2 procent op 320,40 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,8 procent naar 10.270,10 punten. De Franse CAC 40 noteerde een verlies van 1,7 procent met een stand van 4.361,48 punten. De Britse FTSE verloor woensdag 1,5 procent op 5.612,65 punten.

Binnen de Europese context gaat de aandacht uit naar het debat in de Eurogroep over de door Italië gewenste inzet van eurobonds, waar Nederland sterk tegen is gekant en waarover de besprekingen later deze week worden voortgezet.

De macro-economische agenda telt woensdag bitter weinig houvast met alleen de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden en de notulen van de Federal Reserve.

Voor de olievoorraden wordt gerekend op een toename van 9,3 miljoen vaten olie tegen een stijging met ruim 13,8 miljoen vaten een week eerder.

Olie noteerde woensdag hoger. Een mei-future West Texas Intermediate noteerde 3,3 procent in het groen op 24,43 dollar, terwijl voor een juni-future Brent 31,97 dollar werd betaald, een plusje van 0,3 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0870. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0853 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0907 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

De Amerikaanse kredietwaardigheidsbeoordelaar Fitch Ratings heeft de rating voor de langlopende schulden van ArcelorMittal verlaagd van BBB- naar BB+ met handhaving van de de outlook op negatief. Volgens analisten van UBS is het aandeel ArcelorMittal te hard gedaald. Zij herhaalden het koopadvies op het aandeel, maar verlaagden wel het koersdoel van 14,00 naar 13,00 euro. Het bedrijf zag zijn aandelenkoers met 3,3 procent naar beneden gaan

Ahold Delhaize meldde dinsdag nabeurs juist een dubbelcijferige omzetgroei in het eerste kwartaal te voorzien dankzij hamsteraars. De supermarktketen herhaalde de winstverwachting voor heel 2020, wat analisten van Jefferies wel erg voorzichtig noemden. Zij verhoogden het koersdoel dan ook van 22,00 naar 25,50 euro. Het aandeel verloor 1,1 procent.

Heineken heeft de outlook voor 2020 ingetrokken vanwege de corona-uitbraak. In het eerste kwartaal daalde de omzet, en voor het tweede kwartaal wordt gerekend op een verdere verslechtering.  De koers van het het aandeel ging met 1,9 procent omlaag.

De grootste divisies van RELX hebben in het eerste kwartaal beperkte hinder ondervonden van het coronavirus, terwijl de divisie Exhibitions significant geraakt wordt. RELX sprak van een beperkte impact van de corona-uitbraak in het eerste kwartaal, hoewel het databedrijf  waarschuwde dat de resultaten in de rest van het jaar wel degelijk onder druk zouden kunnen komen te staan. De koers van het aandeel RELX noteerde woensdag onveranderd.

Het Duitse reisconcern TUI heeft een overbruggingslening afgesloten met de Duitse staatsbank KfW van 1,8 miljard euro. Het aandeel steeg 3,0 procent.
 
Woensdag noteerden de meeste hoofdfondsen in Europa op verlies, waarbij de minnen in een aantal gevallen weliswaar nog altijd meerdere procenten bedroegen, maar steeds minder vaak boven de 10 procent uitkwamen.

In Frankfurt daalde Siemens 3,7 procent en in Parijs leverde Safran 4,6 procent in. Op de beurs van Londen viel in de hoofdindex het verlies van Aviva van 7,7 procent op. 

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een iets lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,3 procent in het rood.

De S&P 500 sloot 0,2 procent lager op 2.659,41 punten. De Dow Jones-index daalde 0,1 procent en de Nasdaq technologiebeurs verloor 0,3 procent.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium