beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Amerikaanse futures wijzen op licht hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures noteerden woensdag rond het middaguur licht hoger. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

De futures schommelen voorbeurs tussen lichte winsten en kleine verliezen, na dinsdag licht lager gesloten te zijn, ondanks tekenen dat de coronapandemie in delen van de wereld vertraagt.

De teller staat wereldwijd op ruim 1,4 miljoen besmettingen, terwijl ruim 82.000 patiënten aan de gevolgen van het virus zijn overleden. In de Verenigde Staten zijn bijna 400.000 personen besmet met het virus. Het dodental beweegt richting de 13.000.

"Beleggers bereiden zich nu voor op de publicatie van de laatste Fed-notulen van de spoedvergadering van medio maart", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. De Amerikaanse centrale bank verlaagde destijds onverwacht de rente naar bijna nul en kondigde tevens een nieuw noodplan aan vanwege het coronavirus. De analist verwacht dat het rapport interessante inzichten zal opleveren, aangezien het rentebesluit toen niet unaniem genomen werd. "Het is moeilijk voor te stellen dat niet alle Fed-bestuursleden inmiddels aan boord zijn, nu het dodental in de VS stijgt en de economie stilvalt", voegde hij toe.

Naast de notulen staan woensdag in de Verenigde Staten op macro-economisch vlak de wekelijkse hypotheekaanvragen geagendeerd en het olievoorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration.

De euro/dollar noteerde op 1,0873. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0860 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0889 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 2,7 procent hoger.

Bedrijfsnieuws
 
Een onafhankelijke onderzoeksgroep meldde woensdag dat op duizenden Instagram-accounts mondbeschermingskapjes te koop worden aangeboden. Veel daarvan voldoen vermoedelijk niet aan de veiligheidseisen en andere zijn ronduit frauduleus. Het rapport onderstreept de problemen die moedermaatschappij Facebook heeft met het monitoren van gebruikers. Het aandeel Facebook steeg in de elektronische handel voorbeurs 0,2 procent.

Mede-oprichter en CEO van Twitter, Jack Dorsey, heeft 1 miljard dollar toegezegd aan goede doelen die zich inzetten om de coronacrisis te bezweren. Het aandeel won voorbeurs 0,7 procent.

Amazon.com zal volgens bronnen per 1 juni stoppen met Amazon Shipping, een bezorgdienst voor niet-Amazon-pakketten. Daarmee wilde Amazon de concurrentie aangaan met FedEx en UPS. Amazon.com steeg voorbeurs 0,2 procent.

Tesla gaat vanwege de corona-uitbraak tijdelijk de salarissen verlagen en stuurt een deel van de werknemers in zijn Amerikaanse vestigingen met onbetaald verlof, zo meldde website Tech News Site Protocol op basis van een interne email. Tesla opent vermoedelijk 0,8 procent hoger.

Levi Strauss heeft het afgelopen kwartaal de winst- en omzetverwachtingen overtroffen. De jeansgigant zag de omzet met 5 procent stijgen en de winst per aandeel uitkomen op 0,37 dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op 0,36 dollar. Wel trok Levi Strauss vanwege de corona-uitbraak de outlook in. Het aandeel opent naar verwachting 2,0 procent hoger.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,2 procent lager op 2.659,41 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 22.653,86 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,3 procent tot 7.887,26 punten. 

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium