beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen lager de dag uit

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag overwegend lager gesloten, maar een groot deel van de verliezen werd gedurende de dag ingelopen.   

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot woensdag 0,2 procent lager op 326,09 punten. De Duitse DAX liet eveneens een daling zien van 0,2 procent naar 10.332,89 punten. De Franse CAC 40 won 0,1 procent met een stand van 4.442,75 punten. De Britse FTSE leverde 0,5 procent in op 5.677,73 punten.

"De Europese aandelenmarkten deden een stap terug, nu beleggers meer inzicht hebben gekregen in de economische verwoesting die het coronavirus in Europa tot gevolg zal hebben", aldus marktvorser Michael Hewson van CMC Markets. Hewson wees op ramingen van de Bank of France, waarin een krimp voor de Franse economie wordt voorzien van 6 procent in het eerste kwartaal. De laatste cijfers uit Duitsland suggereren zelfs een krimp van 10 procent in de eerste helft van dit jaar, zo merkte Hewson op.

"Het lijkt erop dat de voorziene omvang van de economische krimp, beleggers even wakker schudden", aldus Hewson.

Beleggers hadden volgens Hewson eerder deze week nog de hoop dat het afgenomen aantal nieuwe besmettingen afgelopen weekend in Frankrijk, Spanje en New York het begin zou doorzetten. "In de afgelopen 24 uur bleek het tegenovergestelde waar", zo merkte Hewson op, wijzend op een stijging van het aantal nieuwe besmettingen en doden in Spanje voor de tweede dag op rij. Ook cijfers uit het Verenigd Koninkrijk lieten een scherpe stijging zien.

Desondanks lieten de Europese beurzen "zeer bescheiden" zien volgens Hewson. "Zeker na de flinke koerswinsten van gisteren."

Olie noteerde woensdag 1,5 procent lager, na de publicatie van de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden. In de week eindigend op 3 april stegen de voorraden ruwe olie met 15,2 miljoen vaten tot 484,4 miljoen vaten. Verwacht werd een toename van 9,3 miljoen vaten.

De euro/dollar noteerde op 1,0877. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0853 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0907 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

De Amerikaanse kredietwaardigheidsbeoordelaar Fitch Ratings heeft de rating voor de langlopende schulden van ArcelorMittal verlaagd van BBB- naar BB+ met handhaving van de de outlook op negatief. Volgens analisten van UBS is het aandeel ArcelorMittal te hard gedaald. Zij herhaalden het koopadvies op het aandeel, maar verlaagden wel het koersdoel van 14,00 naar 13,00 euro. ArcelorMittal leverde 1,3 procent in.

Ahold Delhaize meldde dinsdag nabeurs juist een dubbelcijferige omzetgroei in het eerste kwartaal te voorzien dankzij hamsteraars. De supermarktketen herhaalde de winstverwachting voor heel 2020, wat analisten van Jefferies wel erg voorzichtig noemden. Zij verhoogden het koersdoel dan ook van 22,00 naar 25,50 euro. Het aandeel maakte een pas op de plaats.

Heineken heeft de outlook voor 2020 ingetrokken vanwege de corona-uitbraak. In het eerste kwartaal daalde de omzet, en voor het tweede kwartaal wordt gerekend op een verdere verslechtering. Het aandeel ging met 0,9 procent omlaag.

De grootste divisies van RELX hebben in het eerste kwartaal beperkte hinder ondervonden van het coronavirus, terwijl de divisie Exhibitions significant geraakt wordt. RELX sprak van een beperkte impact van de corona-uitbraak in het eerste kwartaal, hoewel het databedrijf waarschuwde dat de resultaten in de rest van het jaar wel degelijk onder druk zouden kunnen komen te staan. Het aandeel RELX sloot woensdag 0,7 procent hoger.

Het Duitse reisconcern TUI heeft een overbruggingslening afgesloten met de Duitse staatsbank KfW van 1,8 miljard euro. Het aandeel steeg 5,9 procent.
 
Tussenstand Wall Street

Bij het slot in Amsterdam noteerde Wall Street ruim 2 procent hoger. Bernie Sanders staakt zijn poging om president van de VS te worden, werd woensdagmiddag bekend.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium