beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street overtuigend hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurs koersten woensdag flink hoger. De toonaangevende S&P 500 index noteerde 2,5 procent in het groen. De Dow Jones-index won 2,6 procent en techbeurs Nasdaq schreef 2,1 procent bij.  

De futures schommelden voorbeurs in eerste instantie tussen lichte winsten en kleine verliezen. Gedurende de handelsdag werd de weg omhoog evenwel gevonden. 

"De Amerikaanse aandelenmarkten zijn de dag beter begonnen dan waar ze op dinsdag eindigden", zo stelde marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. Op woensdag stonden de Amerikaanse aandelenmarkten gedurende de handelsdag fors hoger, maar eindigden ze uiteindelijk licht lager, nadat de winsten geheel werden ingeleverd in een verkoopgolf in het laatste uur van de handel. 

Volgens Edward Park, verantwoordelijk voor de beleggingen van Brooks Macdonald, zorgt een stroom van uiteenlopende cijfers en berichten voor de hoge volatiliteit op dit moment. En de onzekerheid over de olieprijs draagt daar volgens hem aan bij. Speculatie dat de OPEC+ bijeenkomst donderdag een akkoord zal opleveren, doet de olieprijs vandaag stijgen.

Gesprekken over een nieuw stimuleringsplan, naast uitspraken van topman Anthony Fauci van het Amerikaanse National Institute of Allergy and Infectious Diseases dat er deze week een ommekeer kan zijn in het aantal nieuwe besmettingen, zorgden voor de koerswinsten vandaag op Wall Street, aldus Hewson. 
 
De teller staat wereldwijd op ruim 1,4 miljoen besmettingen, terwijl krap 84.000 patiënten aan de gevolgen van het virus zijn overleden. In de Verenigde Staten zijn ruim 401.000 personen besmet met het virus. Het dodental beweegt richting de 13.000.

"Beleggers bereiden zich nu voor op de publicatie van de laatste Fed-notulen van de spoedvergadering van medio maart", zei marktanalist Hewson van CMC. De Amerikaanse centrale bank verlaagde destijds onverwacht de rente naar bijna nul en kondigde tevens een nieuw noodplan aan vanwege het coronavirus. De analist verwacht dat het rapport interessante inzichten zal opleveren, aangezien het rentebesluit toen niet unaniem genomen werd. "Het is moeilijk voor te stellen dat niet alle Fed-bestuursleden inmiddels aan boord zijn, nu het dodental in de VS stijgt en de economie stilvalt", voegde hij toe.

Een tweede punt van focus zijn de plannen van het Witte Huis voor de heropening van de Amerikaanse economie. Duidelijkheid over het tijdstip van en de wijze waarop dit moet gebeuren zou volgens de Amerikaanse regering beleggers een houvast bieden bij het inschatten van het economisch herstel.

Verder werd gedurende de dag bekend dat Bernie Sanders heeft besloten zijn poging om de nieuwe president van de Verenigde Staten te worden op te geven. Dit betekent vermoedelijk dat Joe Biden het zal gaan opnemen tegen Donald Trump.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gedaald met 17,9 procent. De marktindex daalde van 874,6 naar 718,2.

Olie noteerde woensdag 2,0 procent hoger, na de publicatie van de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden. In de week eindigend op 3 april stegen de voorraden ruwe olie met 15,2 miljoen vaten tot 484,4 miljoen vaten. Verwacht werd een toename van 9,3 miljoen vaten.

De euro/dollar noteerde op 1,0863. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0853 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0907 op de borden.

Bedrijfsnieuws
 
Een onafhankelijke onderzoeksgroep meldde woensdag dat op duizenden Instagram-accounts mondbeschermingskapjes te koop worden aangeboden. Veel daarvan voldoen vermoedelijk niet aan de veiligheidseisen en andere zijn ronduit frauduleus. Het rapport onderstreept de problemen die moedermaatschappij Facebook heeft met het monitoren van gebruikers. Het aandeel Facebook steeg 2,2 procent.

Mede-oprichter en CEO van Twitter, Jack Dorsey, heeft 1 miljard dollar toegezegd aan goede doelen die zich inzetten om de coronacrisis te bezweren. Het aandeel won 9,5 procent.

McDonalds heeft in maart een flinke terugval gezien in de omzet en haalde in het eerste kwartaal 6,5 miljard dollar in contanten uit de markt om de coronacrisis het hoofd te bieden. In het afgelopen kwartaal, dat eindigde op 31 maart, viel de vergelijkbare omzet met 3,4 procent terug. In januari en februari wist de omzet nog met 7,2 procent te stijgen, maar in maart was er sprake van een forse daling met 22,2 procent. Verder werd de outlook voor 2020 ingetrokken. Het aandeel koerste 1,1 procent hoger. 

Amazon.com zal volgens bronnen per 1 juni stoppen met Amazon Shipping, een bezorgdienst voor niet-Amazon-pakketten. Daarmee wilde Amazon de concurrentie aangaan met FedEx en UPS. Amazon.com steeg 0,8 procent, maar FedEx en UPS schoten met 7,2 en 5,0 procent omhoog.

Tesla gaat vanwege de corona-uitbraak tijdelijk de salarissen verlagen en stuurt een deel van de werknemers in zijn Amerikaanse vestigingen met onbetaald verlof, zo meldde website Tech News Site Protocol op basis van een interne email. Tesla steeg 0,3 procent.

Levi Strauss heeft het afgelopen kwartaal de winst- en omzetverwachtingen overtroffen. De jeansgigant zag de omzet met 5 procent stijgen en de winst per aandeel uitkomen op 0,37 dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op 0,36 dollar. Wel trok Levi Strauss vanwege de corona-uitbraak de outlook in. Het aandeel noteerde 10,1 procent hoger.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium