beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street koerst af op hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 1,1 procent in het groen.

Beleggers zijn in een juichstemming na signalen dat de economische activiteit sneller dan verwacht wordt hervat in delen van de VS. Restauranreserveringen en uitgaven in hotels en bij luchtvaartmaatschappijen lijken in de VS aan te trekken en vallen samen met een daling van het dagelijkse aantal nieuwe coronabesmettingen. Daar staan wel oplopende spanningen tussen China en de VS tegenover.

Strateeg Steve Englander van Standard Chartered Bank zei dat beleggers aandelen terugkopen die ze op het hoogtepunt van de pandemie juist verkochten. "Er is enig vertrouwen in de markt dat het ergste inmiddels achter de rug is en dat de kans op het rampscenario, waarbij we bijvoorbeeld zes maanden opgesloten zouden zitten, nu kleiner is", zei hij.

Volgens strateeg Daniel Gerard van State Street Global Markets is de markt ondanks de recente stijgingen echter nog steeds kwetsbaar. "Het is in deze pandemie al moeilijk genoeg om de handel op gang te brengen", zei hij. "Als we daar de complicaties van de handelsoorlog aan toevoegen, zal het herstel vertragen", voegde hij toe.

De Amerikaanse president Donald trump zei dinsdag voorbereidingen te treffen om later deze week actie te ondernemen tegen China vanwege diens pogingen om de greep op Hongkong te verstevigen. "Je zult er meer over horen...voor het einde van de week", voegde Trump toe, die erop hintte dat zijn reactie "heel krachtig" zal zijn.

Het hoofd van het Chinese militaire garnizoen in Hongkong zei dinsdag dat zijn soldaten de Chinese belangen in de stadstaat zullen verdedigen. Daarmee benadrukte de militair het agressieve standpunt van Beijing om zijn grip op de stad te versterken.

Voorbeurs werd op macro-economisch vlak bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gestegen met 2,7 procent. De marktindex steeg van 727,1 naar 746,5.

Later op de dag volgt het Beige Book van de Federal Reserve.

De euro/dollar noteerde op 1,1014. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0982 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0980 op de borden.

De euro/dollar stijgt in aanloop naar een speech van voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie vanmiddag. De geruchtenmachine draait volop en meldt dat zij een steunpakket ter waarde van 750 miljard euro zal presenteren, waarvan 250 miljard euro in de vorm van leningen en 500 miljard euro in de vorm van giften.
 
Olie noteerde woensdag tot 1,4 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Boeing zal deze week circa 2.500 ontslagen aankondigen in de eerste fase van een bredere bezuinigingen als gevolg van het coronavirus. Het zou gaan om werknemers die vrijwillig kiezen voor een vertrekregeling. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 3,3 procent hoger.

Boeing en Airbus doen onderzoek naar het gedrag van het coronavirus in vliegtuigen.

Amazon.com voert vergevorderde gesprekken voor de overname van technologiebedirjf Zoox.com, waarmee de e-commercegigant zijn positie in de markt voor autonoom rijden wil verstevigen. Het aandeel noteerde voorbeurs 0,4 procent lager.

Twitter noteerde voorbeurs 1,9 procent lager, nadat de microblog aankondigde voortaan een waarschuwing bij de tweets van Trump te plaatsen met de boodschap dat de tweets mogelijk misleidende informatie bevatten. "Twitter verstikt het vrije woord volledig en ik, als president, zal niet toestaan dat dit gebeurt!", reageerde Trump verbolgen op zijn Twitter-account.

Merck zei te werken aan twee potentiële vaccins en een experimenteel medicijn tegen het coronavirus. Het aandeel won 0,5 procent.

Gilead verloor voorbeurs 0,6 procent, ondanks dat de farmaceut zei dat het een tienjarige deal heeft getekend om RCUS van Arcus Biosciences, een immuno-oncologische geneesmiddel, te ontwikkelen en te vermarkten. Arcus Biosciences verloor 14,3 procent.

Papa John's steeg 6,5 procent, nadat de pizzaketen meldde dat de identieke omzet in Noord-Amerika tussen 30 maart en 26 april met bijna 27 procent is gestegen en in de periode tussen 27 april en 24 mei zelfs met 33,5 procent.

HP komt nabeurs met kwartaalcijfers. Het aandeel won voorbeurs 2,3 procent.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 1,2 procent hoger op 2.991,77 punten. De Dow Jones index eindigde 2,2 procent in het groen op 24.995,11 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 9.340,22 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium