beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street koerst hoger

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerst donderdag hoger. Met nog een paar uur handel te gaan, noteert de S&P 500 0,9 procent in het groen. De Dow Jones index gaat 0,6 procent omhoog en de Nasdaq wint 1,1 procent.

De aandelenmarkten in New York begonnen de dag voorzichtig, waarbij beleggers de spanningen tussen de VS en China nauwlettend in de gaten houden.
 
Woensdagavond stemde het Huis van Afgevaardigden in met een wet die sancties voorschrijft voor Chinese overheidsfunctionarissen die betrokken zijn bij de onderdrukking van moslimminderheden in China. Zo groeit de reeks stekeligheden die Beijng en Washington de afgelopen dagen uitwisselden. Een paar uur eerder stelde het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken vast dat Hongkong niet langer in sterke mate autonoom is ten opzichte van China. Dit opent de weg voor president Donald Trump voor stappen zoals het intrekken van bepaalde handelsafspraken met de stadstaat.

Beijing verhardde woensdag zijn toon, doorpakkend met een resolutie om een nationale veiligheidswet door te voeren in Hongkong, bedoeld om protesten tegen het Chinese gezag de kop in te drukken.

Hoewel de geopolitieke spanningen flink oplopen, is dat in het marktsentiment nog niet terug te zien, aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

Op macro-economisch vlak trokken de wekelijkse nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS opnieuw veel aandacht. Die kwamen met 2,1 miljoen stuks uit conform de verwachting van analisten. Het aantal was lager dan de 2,45 miljoen aanvragen een week eerder.

"Er is veel optimisme dat de Amerikaanse economie weer uit het slop raakt. Belangrijk daarbij is dat er geen tekenen zijn van een tweede besmettingsgolf", aldus marktstrateeg Jeffrey Schulze van ClearBridge Investments. 

De orders voor duurzame goederen daalden in april zoals verwacht fors, met ruim 17 procent, na een vergelijkbare afname in maart. Ook de aanstaande woningverkopen in de VS daalden in april met een dubbelcijferig percentage, van bijna 22 procent.

Verder bleek vanmiddag uit een nieuwe raming dat de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal met 5 procent is gekrompen. Dat was in een eerste voorspelling nog 4,8 procent. Marktanalist Philip Marey van Rabobank benadrukte donderdag tegenover ABM Financial News dat de grootste klap in het tweede kwartaal zal komen. 

De euro/dollar noteert 0,7 procent hoger op 1,1081. Een vat WTI-olie wordt bijna 4 procent duurder ondanks een onverwachte stijging van de Amerikaanse olievoorraden.

Bedrijfsnieuws

Twitter daalt donderdag 2,7 procent, nu president Trump een decreet zal ondertekenen waarmee er meer toezicht komt op social media bedrijven. Facebook stijgt 0,4 procent.

HP Inc zag de omzet in het afgelopen kwartaal met 11 procent dalen, terwijl door de uitbraak van het coronavirus er een extra vraag naar laptops voor medewerkers was om vanuit huis te kunnen werken. HP verkocht 5 procent meer laptops, maar desktop computers en printers zagen de omzet met 23 en 19 procent dalen. HP verwacht een aangepaste winst per aandeel van 39 tot 45 cent in het lopende kwartaal, tegen een consensusverwachting van 47 cent. Het aandeel verliest ruim 11 procent aan waarde.

News Corp stopt met het drukken van meer dan honderd Australische lokale en regionale kranten per eind juni. Zesendertig redacties worden opgeheven en 76 andere nieuwsbronnen zullen alleen nog online te lezen zijn. Het mediabedrijf reageert daarmee op marktbewegingen in het medialandschap die in gang werden gezet door de pandemie. Het aandeel verliest 0,9 procent.

American Airlines schrapt 30 procent van de banen bij het management en op de administratie. De luchtvaartmaatschappij treft voorbereidingen om in te krimpen, nu de vraag naar vliegtickets is gedecimeerd door het coronavirus. De luchtvaartmaatschappij ziet wel signalen van aantrekkende vraag, nadat reisverboden en vrees voor besmettingen de luchtvaart in maart en april vrijwel geheel plat legden. Het aandeel daalt 5,1 procent.

Aandelen Boeing stijgen 3,2 procent nadat de vliegtuigbouwer woensdag aankondigde om meer dan 13.000 banen te schrappen.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: NYSE

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium