beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street koerst af op lagere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,4 procent in het rood.

Markten staan vrijdag wereldwijd onder druk in aanloop naar een persconferentie van de Amerikaanse president Donald Trump over China. Beleggers vrezen voor een nieuwe escalatie.

Marktanalist Stephen Innes van AxiCorp meent dat alle ogen gericht zijn op deze persconferentie, waarin Trump zijn nieuwe positie ten opzichte van Beijing zal bepalen met het oog op de veiligheidswet die China aan Hongkong wil opleggen.

Innes waarschuwde er tevens voor dat als de Verenigde Staten Hongkong voortaan als een Chinese stad beschouwen, kredietwaardigheidsbeoordelaars gedwongen zouden kunnen zijn om hetzelfde te doen. "Een groter risico zou de herindeling van Hongkong als opkomende markt kunnen zijn", zei hij. Hongkong is met andere ontwikkelde landen opgenomen in de MSCI World-index, terwijl China in de opkomende markten-index staat. Als Hongkong gekwalificeerd wordt als een opkomende markt, dreigt volgens hem een enorme kapitaaluitstroom.

Trump haalde opnieuw uit naar Twitter, nadat het microblogplatform eerder in de week aankondigde tweets van president Trump te voorzien van een waarschuwing, omdat ze potentieel misleidende informatie bevatten. "Twitter doet niets aan alle leugens die door China of de radicaal linkse democratische partij worden verspreid. Ze hebben het gemunt op de Republikeinen, conservatieven en de president van de Verenigde Staten", tweette hij.

Trump ondertekende vrijdag tevens een decreet, waarmee hij sociale mediabedrijven als Twitter en Facebook aansprakelijk wil maken voor de inhoud op hun platformen. Trump wil hiermee een poging wagen om social media-partijen te reguleren. Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook, zei op de Amerikaanse zender Fox dat zijn bedrijf niet zou moeten checken op feitelijke onjuistheden die gebruikers posten. Hij wil niet die scheidsrechter zijn, legde hij uit.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de persoonlijke inkomens in de Verenigde Staten in april met 10,5 procent explosief zijn gestegen, terwijl de uitgaven met 13,6 procent daalden. De PCE kernprijsindex, die de Federal Reserve als graadmeter voor de inflatie gebruikt, daalde met 0,4 procent in april.

Tevens werd bekend dat de groothandelsvoorraden in de VS in april met 0,4 procent zijn gestegen in vergelijking met een maand eerder. In maart was er juist nog sprake van een daling.

Later op de dag volgen de inkoopmanagersindex van Chicago en het consumentenvertrouwen in mei.

De euro/dollar noteerde op 1,1138. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1102 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1076 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 2,2 procent lager.

Bedrijfsnieuws
 
Twitter noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 0,8 procent lager, terwijl Facebook 0,1 procent daalde, na de kritiek en de ondertekening van een decreet door Trump ter regulering van de inhoud op de platformen.

Costco daalde voorbeurs 1,8 procent. Costco rapporteerde hogere verkopen over het laatste kwartaal, maar de groei was niet zo sterk als bij concurrenten, die tijdens de pandemie ook open bleven.

Salesforce.com heeft de winstverwachting voor het hele jaar verlaagd, omdat het bedrijf aangaf sommige klanten meer ruimte te geven bij hun betalingen vanwege de noodzaak tot investeringen met het oog op de corona-uitbraak. Het aandeel verloor voorbeurs 3,3 procent.

Cisco Systems neemt maker van beveiligingssoftware ThousandEyes over. Persbureau Bloomberg meldde eerder een overnamesom van bijna 1 miljard dollar. Het aandeel steeg voorbeurs 0,6 procent.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,2 procent lager op 3.029,73 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het rood op 25.400,64 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,5 procent tot 9.368,99 punten. 

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium