beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Olieprijs lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is maandag lager gesloten, ondanks berichten dat Rusland, één van de grootste olieproducenten, op het punt staat een compromis te sluiten wat zou kunnen resulteren in een mondiaal pact voor een productieverlaging na afloop van het huidige productieverlagingsakkoord.

Persbureau Reuters meldde op basis van bronnen dat Rusland en leden van de Organisatie van Petroleum Exporterende landen en hun bondgenoten, ook wel OPEC+ genaamd, op het punt staan overeenstemming te bereiken over een verlaging van de productie na het aflopen van de huidige productieverlagingsovereenkomst eind juni.

De gesprekken over het pact vinden plaats in aanloop naar een bijeenkomst van de OPEC en zijn bondgenoten, die mogelijk op 4 juni zou kunnen plaatsvinden, in plaats van de eerder geplande bijeenkomst op 9 en 10 juni.

In april sloten de OPEC en zijn bondgenoten al een historische overeenkomst om de wereldwijde productie met 9,7 miljoen vaten per dag te verminderen, maar die bezuinigingen die in mei begonnen eindigen eind juni.

"Het huidige voorstel is om de huidige productieovereenkomst met ten minste een maand en maximaal drie maanden te verlengen. Indien het tot een overeenstemming komt kan de olieprijs verder versterken", schreef marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

Naast de hoop op een verlenging van de wereldwijde outputverlaging, ziet de markt zich gesteund door optimisme over de olievraag, nu de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beteugelen wereldwijd worden versoepeld.

De escalerende spanningen tussen de Verenigde Staten en China, na kritiek op de wijze waarop China het coronavirus heeft aangepakt en de inmenging van Beijing in HongKong, drukken echter op het sentiment.

De juli-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,05 dollar lager, ofwel 0,1 procent, op 35,44 dollar.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News