beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Correctie: Wall Street koerst af op hoger slot

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden dinsdag pakweg anderhalf uur voor de slotbel hoger.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,5 procent tot 3.070,34 punten, de Dow Jones index won 0,7 procent op 25.655,28 punten en de Nasdaq noteerde 0,2 procent hoger op 9.573,42 punten

Daarmee zetten de Amerikaanse aandelenmarkten de opwaartse trend van maandag voort, waarbij beleggers hun aandacht richtten op de heropening van de economie, in plaats van op de rellen, die de natie in zijn greep heeft sinds de gewelddadige dood van George Floyd in Minneapolis.

In sommige grootstedelijke gebieden, waaronder New York en Los Angeles geldt een uitgangsverbod voor de nacht. Trump heeft opgeroepen tot hardere acties van de regering tegen de onrust en zei duizenden gewapende soldaten en wetshandhavers naar de hoofdstad gestuurd te hebben.

De S&P steeg de afgelopen zes sessies vijf keer, gestimuleerd door signalen dat de neergang van de Amerikaanse economie zijn dieptepunt heeft bereikt en de hoop dat het coronavirus onder controle zal worden gebracht.

"De aandelenmarkten prijzen een soepel herstel in van de economie, hoewel het misschien te optimistisch is en een aantal potentiële risico's over het hoofd worden gezien", zei strateeg Anthony Chan van Union Bancaire Privée. "Die gevaren zijn onder meer de spanningen tussen de Verenigde Staten en China en de mogelijkheid van nieuwe uitbraken van het coronavirus, wat zou kunnen leiden tot een hervatting van de lockdown-maatregelen", voegde hij toe.

Toch kan de Amerikaanse economie het grootste deel van het decennium nodig hebben om volledig te herstellen van de pandemie en de daarmee samenhangende shutdown, zei een Amerikaans begrotingsagentschap. "De output zal naar verwachting pas in het vierde kwartaal van 2029 op de eerder voorspelde niveau's zijn", zei het Congressional Budget Office.
 
Op macro-economisch vlak werd dinsdag bekend dat de bedrijvigheid in mei in New York minder sterk is teruggelopen dan in april, toen het laagste punt ooit werd bereikt. De inkoopmanagersindex voor de huidige omstandigheden steeg van 4,3 in april naar 19,5 afgelopen maand. 

De euro/dollar noteerde op 1,1168. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1176 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1134 op de borden. 

Olie noteerde dinsdag tot 3,0 procent hoger.
 
Op macro-economisch vlak staan woensdag in de Verenigde Staten een zestal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen en het ADP-banenrapport, gevolgd door een tweetal inkoopmanagersindices voor de dienstensector, de fabrieksorder en het wekelijkse olievoorradenrapport.

Bedrijfsnieuws

Medewerkers van Facebook zijn ontevreden over de beslissing van hun CEO Mark Zuckerberg om de berichten van Donald Trump over de rellen op het sociale netwerk te laten staan, terwijl deze volgens de medewerkers de regels over het aansporen van geweld overtreden. 

Stitch Fix, een persoonlijke boodschappendienst en kledingverkoper, meldde maandag 1.400 stylisten, circa 18 procent van het totale personeel, te ontslaan. Het aandeel steeg 0,8 procent.

Starbucks zal de uren van werknemers verder terugbrengen en in lijn brengen met de geleidelijke heropening van zijn Amerikaanse vestigingen. De koffieketen verwacht niet dat de verkopen enorm zullen stijgen met de versoepeling van de coronamaatregelen. Starbucks verwacht dat pas in de herfst de verkopen weer op peil zullen zijn. Het aandeel daalde 0,9 procent.

Nabeurs komt Zoom Communications met zijn eerste kwartaalupdate.

Correctie; om eerste zin te corrigeren.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News