beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen openen in de plus

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet. 

IG voorziet een openingswinst van 152 punten voor de Duitse DAX, een plus van 64 punten voor de Franse CAC 40 en een stijging van 60 punten voor de Britse FTSE 100.

De Europese beurzen zijn dinsdag ook al in de plus gesloten, net als maandag.

De Europese aandelenmarkten richtten dinsdag hun vizier op de heropening van de economieën en negeerden de rassenrellen in de Verenigde Staten, na de gewelddadige dood van George Floyd in Minneapolis. 

Beleggers bleven dinsdag inzetten op een economisch herstel, nadat Amerikaanse en Europese inkoopmanagersindices maandag een verbetering lieten zien in mei, hoewel nog steeds sprake is van krimp. Mogelijk zal de economische krimp korter duren dan economen verwachten, zei econoom Guilhem Savry van Unigestion.

Er stonden dinsdag geen macro-publicaties geagendeerd.

Frankrijk zal in 2020 een diepe recessie ondergaan als gevolg van de coronacrisis, maar de economie zal in 2021 herstellen, zei de Franse minister van economie Bruno Le Maire dinsdag in een interview met de Franse radiozender RTL.

Daarnaast kijkt de markt uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank aanstaande donderdag. De markt rekent erop dat de centrale bank het inkooptempo van obligaties verhoogt, wat de risicobrereidheid van beleggers verder zou kunnen stimuleren.

Bedrijfsnieuws

Unibail-Rodamco-Westfield steeg dinsdag, nadat het vastgoedfonds meldde inmiddels 65 van de 90 winkelcentra die het concern wereldwijd exploiteert inmiddels weer open zijn. Medio juni zal minimaal 87 procent van de winkelcentra weer operationeel zijn. Het aandeel won 9,4 procent.

Volkswagen heeft een investering van 2,6 miljard dollar in Argo AI afgerond, waarmee de Duitse autofabrikant de expansieplannen van de startup in zelf-rijdende auto's in Europa mogelijk maakt. Het aandeel Volkswagen steeg 6,1 procent.

Carrefour neemt Welcome Taiwan over van Dairy Farm International in een poging de groei te versnellen. Het aandeel noteerde in Parijs sloot vlak.

Berenberg heeft het aandeel TUI op de verkooplijst gezet, na een verlaging van het koersdoel van 9,50 naar 3,50 Britse pond. De koers van het aandeel TUI noteerde dinsdag 1,2 procent hoger.

Financials waren in heel Europa gevraagd. ING won 3,1 procent, Deutsche Bank 5,5 procent en Société Générale 3,2 procent.  

Euro STOXX 50          3.159,02 (+2,6%)
STOXX Europe 600       359,77 (+1,6%)
DAX                    12.021,28 (+3,8%)
CAC 40                 4.858,97 (+2,0%)
FTSE 100               6.220,14 (+0,9%)
SMI                    9.951,45 (+1,2%)
AEX                    546,12 (+1,2%)
BEL 20                 3.320,42 (+1,6%)
FTSE MIB               18.971,09 (+2,4%)
IBEX 35                7.408,10 (+2,6%)

AMERIKAANSE AANDELEN

Wall Street opent volgens de Amerikaanse futures woensdag in de plus, na een hoger slot op dinsdag.

Daarmee zetten de Amerikaanse aandelenmarkten de opwaartse trend van maandag voort, waarbij beleggers hun aandacht richtten op de heropening van de economie, in plaats van op de rellen, die de natie in zijn greep heeft sinds de gewelddadige dood van George Floyd in Minneapolis.

In sommige grootstedelijke gebieden, waaronder New York en Los Angeles geldt een uitgangsverbod voor de nacht. Trump heeft opgeroepen tot hardere acties van de regering tegen de onrust en zei duizenden gewapende soldaten en wetshandhavers naar de hoofdstad gestuurd te hebben.

De S&P steeg de afgelopen zes sessies vijf keer, gestimuleerd door signalen dat de neergang van de Amerikaanse economie zijn dieptepunt heeft bereikt en de hoop dat het coronavirus onder controle zal worden gebracht.

"De aandelenmarkten prijzen een soepel herstel in van de economie, hoewel het misschien te optimistisch is en een aantal potentiële risico's over het hoofd worden gezien", zei strateeg Anthony Chan van Union Bancaire Privée. "Die gevaren zijn onder meer de spanningen tussen de Verenigde Staten en China en de mogelijkheid van nieuwe uitbraken van het coronavirus, wat zou kunnen leiden tot een hervatting van de lockdown-maatregelen", voegde hij toe.

Toch kan de Amerikaanse economie het grootste deel van het decennium nodig hebben om volledig te herstellen van de pandemie en de daarmee samenhangende shutdown, zei een Amerikaans begrotingsagentschap. "De output zal naar verwachting pas in het vierde kwartaal van 2029 op de eerder voorspelde niveau's zijn", zei het Congressional Budget Office.
 
Op macro-economisch vlak werd dinsdag bekend dat de bedrijvigheid in mei in New York minder sterk is teruggelopen dan in april, toen het laagste punt ooit werd bereikt. De inkoopmanagersindex voor de huidige omstandigheden steeg van 4,3 in april naar 19,5 afgelopen maand.

De juli-future voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 1,37 dollar hoger, ofwel 3,9 procent, op 36,81 dollar.

Op macro-economisch vlak staan woensdag in de Verenigde Staten een zestal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen en het ADP-banenrapport, gevolgd door een tweetal inkoopmanagersindices voor de dienstensector, de fabrieksorder en het wekelijkse olievoorradenrapport.

Bedrijfsnieuws

Medewerkers van Facebook zijn ontevreden over de beslissing van hun CEO Mark Zuckerberg om de berichten van Donald Trump over de rellen op het sociale netwerk te laten staan, terwijl deze volgens de medewerkers de regels over het aansporen van geweld overtreden.

Stitch Fix, een persoonlijke boodschappendienst en kledingverkoper, meldde maandag 1.400 stylisten, circa 18 procent van het totale personeel, te ontslaan. Het aandeel steeg bijna 3,0 procent.

Starbucks zal de uren van werknemers verder terugbrengen en in lijn brengen met de geleidelijke heropening van zijn Amerikaanse vestigingen. De koffieketen verwacht niet dat de verkopen enorm zullen stijgen met de versoepeling van de coronamaatregelen. Starbucks verwacht dat pas in de herfst de verkopen weer op peil zullen zijn. Het aandeel daalde circa 0,9 procent.

S&P 500 index              3.080,82 (+0,8%)
Dow Jones index            25.742,65 (+1,1)
Nasdaq Composite           9.608,37 (+0,6%)

AZIE

De Aziatische beurzen noteerden woensdag over de brede linie hoger.

De inkoopmanagersindex voor de Japanse dienstensector is gestegen, maar wijst nog wel altijd op krimp. Die voor de Chinese dienstensector steeg hard en wijst met inmiddels de hoogste stand sinds oktober 2010 weer op groei.

Nikkei 225                     22.516,57 (+0,9%)
Shanghai Composite      2.936,38 (+0,5%)
Hang Seng                    24.283,37 (+1,2%)

VALUTA

De euro/dollar noteerde op 1,1202. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1166 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1174 op de borden.

USD/JPY Yen   108,57
EUR/USD Euro  1,1202
EUR/JPY Yen   121,61

MACRO-AGENDA:
00:30 Inkoopmanagersindex diensten - Mei def. (Jap)
03:45 Inkoopmanagersindex diensten Caixin - Mei (Chi)
09:15 Inkoopmanagersindex diensten - Mei (Spa)
09:45 Inkoopmanagersindex diensten - Mei (Ita)
09:50 Inkoopmanagersindex diensten - Mei def. (Fra)
09:55 Inkoopmanagersindex diensten - Mei def. (Dld)
09:55 Werkloosheid - Mei (Dld)
10:00 Inkoopmanagersindex diensten - Mei def. (eur)
11:00 Producentenprijzen - April (eur)
13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)
14:15 Banenrapport ADP - Mei (VS)
15:45 Inkoopmanagersindex diensten Markit - Mei def. (VS)
16:00 Inkoopmanagersindex diensten ISM - Mei (VS)
16:00 Fabrieksorders - April (VS)
16:30 Olievoorraden - Wekelijks (VS)

BEDRIJFSNIEUWS:
13:00 Campbell Soup - Cijfers derde kwartaal (VS)

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium