beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Grote winsten op Europese beurzen

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag met grote winsten gesloten en zetten daarmee de zeer sterke start van de nieuwe maand door.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot met een winst van  2,5 procent op 368,92 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 3,9 procent naar 12.487,36 punten. De Franse CAC 40 kreeg er 3,4 procent bij op 5.022,38 punten. De Britse FTSE steeg 2,6 procent naar 6.382,41 punten.

Verzekeraars en vastgoedfondsen behoorden tot de grootste winnaars, maar de winsten waren zeer breed gedragen. Optimisme over versoepeling van de maatregelen na de coronacrisis leek hand in hand te gaan met veel nieuw geld dat aan het begin van de maand zijn weg naar de financiële markten moet vinden en beleggers die weer instappen na de ergste woelingen op de beurs.

Een Amerikaans besluit om Chinese vliegtuigen te weren kon de stemming niet bederven.

Het optimisme van de afgelopen dagen werd gevoed door economische cijfers, uit Japan, China, Europa en de Verenigde Staten, die bevestigen dat overal ter wereld economieën in herstel zijn van de enorme klap die ze kregen door de uitbraak van het coronavirus.

Een grote meevaller was de werkgelegenheid in de Verenigde Staten, die in mei met 2,76 miljoen banen kromp voor de private sector, nadat in april bijna 20 miljoen banen verloren gingen. De markt had een daling met nog 8,75 miljoen banen verwacht. Volgens marktanalist Philip Marey van Rabobank duidt dit erop dat het ergste achter de rug is in de Amerikaanse arbeidsmarkt. Voor in de hard getroffen toerismesector leek de ergst pijn geleden.
     
Inkoopmanagersindices voor de dienstensector in mei uit Japan de eurozone en de Verenigde Staten lieten nog steeds stevige krimp zien, maar veel minder dramatisch dan in april. In China steeg de index naar 55,0, wat weer duidt op stevige groei en een van de hoogste niveaus in tien jaar tijd.

"Dit positieve sneeuwbaleffect lijkt door te werken hier in Europa, omdat markten de verbetering in China lijken door te rekenen naar de rest van de wereld", zei Michael Hewson, marktanalist van CMC Markets.

De olieprijs steeg licht tot 36,87 dollar voor een vat WTI in New York. De wekelijks gerapporteerde Amerikaanse olievoorraden daalden afgelopen week, maar de benzinevoorraden en die voor stookolie liepen juist op. Saoedi-Arabië en Rusland bereikten een voorlopig akkoord om de bestaande OPEC+ productiebeperking met één maand te verlengen, meldde persbureau Reuters woensdag op basis van ingewijden.

De euro/dollar noteerde op 1,1248 in aanloop naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank op donderdag. Over het algemeen houdt de markt meer rekening met een verhoging van het PEPP dan een renteverlaging, hoewel Rabobank dit laatste niet uitsluit.

Bedrijfsnieuws

Vastgoedfondsen zoals Hammerson en Unibail-Rodamco-Westfield behoorden tot de sterkste stijgers, nu de winkels weer opengaan. Hammerson steeg ruim 24 procent en Unibail mocht bijna 15 procent bijschrijven.

AXA heeft besloten om, overeenkomstig de oproep van de European Insurance and Occupational Pensions Authority, het dividendvoorstel voor 2019 te halveren. AXA steeg 10 procent.

Lufthansa heeft over de eerste drie maanden van dit jaar een miljardenverlies geboekt. Lufthansa zei woensdag dat het vanwege het coronavirus niet mogelijk is een goede verwachting voor het verder verloop van het jaar te geven, maar schatte wel in dat het aangepaste bedrijfsresultaat dit jaar significant daalt. Lufthansa sloot toch 7,7 procent hoger.

Resultaten van Wizz Air, C&C en Chemring werden goed ontvangen.
 
Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag minder dan een procent hoger.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium