beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street sluit hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag hoger gesloten, omdat beleggers vertrouwen op snel economisch herstel nu de maatregelen tegen het virus worden versoepeld.

De maatschappelijke onrust in het land leek bovendien te kalmeren. 

De toonaangevende S&P 500 index sloot 1,4 procent hoger op 3.122,87 punten, de Dow Jones-index steeg 2,0 procent en technologie-index Nasdaq steeg 0,8 procent.

"Beleggers blijven de drie P's negeren: de pandemie, de protesten en de politiek", zei David Donabedian van CIBC Private Wealth Management. "In plaats daarvan focussen ze op wat steeds meer wordt opgevat als een sneller dan verwacht economisch herstel, waardoor ook de winsten van bedrijven sneller zouden kunnen herstellen."

Beleggers zijn ook opgelucht dat de geleidelijke versoepeling van de lockdown-maatregelen wereldwijd nog niet heeft geleid tot een hernieuwde golf van besmettingen. "Er is weinig bewijs dat het virus weer de kop opsteekt, en dat heeft het vertrouwen echt gesteund", zei Patrick Spencer van Baird.

Sectoren die door de crisis hard werden geraakt, zoals energie, financieel en industrie, stegen meer dan 2 procent. Ook de kleine bedrijven waren in trek. 
 
De aandelenmarkten stijgen al dagen op rij. Beleggers zetten in op een economisch herstel en verwachten niet dat de onlusten na de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd door politiegeweld dit herstel zullen smoren. 

Meevallende banencijfers droegen bij aan het optimisme. Volgens ADP gingen er in mei 2,76 banen verloren, tegen 20,2 miljoen in april. Het cijfer was veel minder slecht dan het verlies van 8,7 miljoen banen dat economen hadden voorspeld voor mei.

Het banenrapport van de regering volgt vrijdag en wijkt nogal eens af van het ADP-rapport. 

Inkoopmanagersindices wezen ook op herstel in mei, met een indexcijfer van ISM van 45,4, waar 44,7 was voorspeld. Een cijfer beneden 50 wijt op krimp.

De olieprijs in New York steeg 1,3 procent tot 37,29 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1240. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1166. 

 
Bedrijfsnieuws

De koers van Lyft steeg 9 procent. De taxi-oproep-app meldde toenemende vraag in afgelopen weken, nu mensen weer de deur uit durven na de lockdowns vanwege het virus. 

Het aandeel Crowdstrike steeg 6 procent na verhoging van de winstverwachtingen door het cybersecuritybedrijf.

Chipfabrikanten stegen na meevallende cijfers van Microchip Technology. Het aandeel Microchip steeg zelf 12 procent. Broadcom, dat morgens cijfers publiceert, werd 4 procent meer waard, evenals Analog Devices.

Warner Music Group heeft de uitgifteprijs van zijn beursgang woensdag vastgesteld op 25 dollar per aandeel. Dit is aan de bovenkant van de bandbreedte van 23 tot 26 dollar waarop het Amerikaanse muziekbedrijf aanvankelijk mikte. Er wordt bijna 2 miljard dollar opgehaald. 

Campbell Soup verhoogde de verwachtingen voor heel zijn lopende boekjaar flink, naar een omzetstijging van 5,5 tot 6,5 procent. De aangepaste winst per aandeel zal volgens de fabrikant met zelfs 25 procent of meer stijgen. Het aandeel verloor niettemin 6 procent.

Anders dan de meeste bedrijven heeft Zoom Communications flink van de corona-uitbraak kunnen profiteren. Het aantal klanten voor de aanbieder van videovergaderingen steeg in het afgelopen kwartaal met 354 procent. Het aandeel steeg bijna 8 procent.

Twitter steeg 8 procent. Het bedrijf heeft dinsdag Patrick Pichette benoemd tot voorzitter. Mogelijk werd het aandeel geholpen door zijn rivaal Snap, dat liet weten dat het kanaal van president Donald Trump niet langer zal worden gepromoot op zijn Discover News en tegelijkertijd meldde dat accounts die raciaal geweld bevorderen niet kunnen worden gesteund. Eerder ging het aandeel Twitter onderuit omdat het bedrijf de inhoud van sommige tweets van de president als onbetrouwbare informatie aanduidde.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium