beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden vrijdag hoger nu de markt rekening blijft houden met een herstel van de economieën na de coronacrisis nadat de Europese Centrale Bank zich donderdag niet onbetuigd liet en meer steunmaatregelen aankondigde.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde vrijdag rond het middaguur een winst van 1,4 procent op 370,70 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 1,5 procent naar 12.620,30 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 2,3 procent met een stand van 5,127,99  punten. De Britse FTSE steeg vrijdag 1,2 procent naar 6.4161,5 punten.

Voorlopig zit dat herstel alleen in de verwachtingen en uit zich dat nog niet in de cijfers.

Er waren vrijdagochtend aardig wat Duitse data en inschattingen. De Duitse fabrieksorders lieten in april een keldering zien van bijna 26 procent op maanbasis en dik 36 procent op jaarbasis.

Het Duitse onderzoeksinstituut Ifo verzamelde over mei gegevens over de investeringsbereidheid onder Duitse bedrijven en daaruit bleek dat de helft van de bedrijven zijn investering uitstelt en bijna 30 procent daar zelfs helemaal van afziet.

Verder krimpt de Duitse economie in 2020 met 3 tot 10 procent, zo verwacht de Duitse Bundesbank. Gemiddeld rekent de bank op een economische teruggang van 7,1 procent. "Een diepe recessie", aldus de centrale bank.

Met deze data is de macro-economische agenda voor vrijdag wat de regio's buiten de Verenigde Staten om geheel leeg. In de VS zelf staat voor vandaag één rapport op de agenda en dat betreft de veranderingen in de Amerikaanse arbeidsmarkt zonder de landbouwsector in mei. Er wordt een afname voorzien van ruim 8,3 miljoen banen tegen een daling met 20,5 miljoen in april. De werkloosheid loopt daarmee op van 14,7 procent naar 19,5 procent. Voor de uurlonen wordt op maandbasis wordt een stijging voorzien van 1,3 procent.

Olie noteerde vrijdag hoger. Een juli-future West Texas Intermediate noteerde 2,4 procent in het groen op 38,30 dollar, terwijl voor een augustus-future Brent 41,20 dollar werd betaald, een stijging van 3,0 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1331. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1373 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1337 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Deutsche Lufthansa zal per 22 juni geen deel meer uitmaken van de Duitse DAX index. Lufthansa, dat onlangs 9 miljard euro aan staatssteun kreeg aangeboden, daalt af naar de MDAX. De koers van het aandeel steeg vrijdag 6,5 procent en was in Frankfurt daarmee de grootste stijger.

Op de beurs van Frankfurt stonden, net als eerder deze week, slechts een handvol aandelen lager, terwijl 9 aandelen meer dan 2 procent wonnen. Parijs week niet van dit beeld af: ook hier een paar minnen en voor de rest robuuste plussen. Van de 40 hoofdaandelen gingen er 21 in koers meer dan 2 procent in het groen onder aanvoering van opnieuw Unibail-Rodamco-Westfield, dat eerder deze week al stevige stijgingen liet zien en vrijdag 10,0 procent mocht bijschrijven.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,8 procent in het groen.

De S&P 500 daalde donderdag 0,3 procent op 3.112,35 punten. De Dow Jones index won 0,1 procent tot 26.281,82 punten en de Nasdaq ging 0,7 procent lager op een slot van 9.615,81 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen