beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street koerst af op hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 1,1 procent in het groen.

De Amerikaanse aandelenmarkten hervatten vrijdag de opwaartse trend, na het overwegend lagere slot van donderdag, vanwege een groeiend optimisme over het economische herstel in de Verenigde Staten in combinatie met een onverwacht sterk banenrapport.

Uit de meest recente data van het Amerikaanse ministerie van arbeid bleek vrijdag dat het aantal banen in de Verenigde Staten in mei is gestegen met 2,5 miljoen banen, terwijl economen rekenden op een krimp van 8,3 miljoen banen. In april daalde het aantal banen nog met 20,7 miljoen stuks.
 
Het werkloosheidspercentage daalde dan ook naar 13,3 procent, tegen 14,7 procent in april. Ook dit was veel beter dan de 19,5 procent waar de markt voor mei op rekende. 

"Het werkloosheidspercentage heeft iedereen verrast", zei marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade. "Dit is een verbluffend cijfer en laat zien dat de economie aantrekt. Het blijkt niet zo erg als velen dachten", voegde hij toe.

"De markt is gefocust op de snelheid en de wijze waarop de economie wordt geopend, waarbij de markt steun put uit China, waar de hervatting vlot is verlopen", zei strateeg Thushka Maharaj van JP Morgan Asset Management voorafgaand aan het banenrapport. De nieuwste banencijfers zullen door beleggers worden gezien als een eerste bevestiging dat de VS wellicht het herstel in China volgen.

Op macro-economisch vlak staat vrijdag in de Verenigde Staten naast het banenrapport het consumentenkrediet in april geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1307. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1368 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1336 op de borden.

OPEC+ zal naar verwachting zaterdagmiddag via een videoconferentie een vergadering houden, waar gesproken zal worden over de eventuele verlenging van het productieverlagingsakkoord. De bijeenkomst stond eerder gepland voor 9 en 10 juni. Dit meldden diverse media. Olie noteerde vrijdag tot 3,3 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Broadcom had in het tweede kwartaal van zijn lopende boekjaar weinig last van de coronacrisis terwijl de resultaten in lijn waren met de eigen en marktverwachting. Analisten rekenden op een aangepaste winst per aandeel van 5,14 dollar, hetgeen Broadcom ook rapporteerde, en een omzet van 5,69 miljard dollar. De omzet lag op ruim 5,7 miljard dollar. Het aandeel noteerde voorbeurs 2,4 procent hoger.

Shift4 Payments heeft zijn beursgang geprijsd op 23 dollar per aandeel, wat boven de verwachte bandbreedte van 19 tot 21 dollar per aandeel is.
 
Slack heeft afgelopen kwartaal een 50 procent hogere omzet geboekt en overtrof daarmee de verwachtingen. De softwareleverancier profiteerde fors vanwege al het thuiswerken als gevolg van het coronavirus. Het aandeel verloor voorbeurs echter 13,7 procent, omdat de vooruitzichten van Slack tekort schoten in vergelijking tot die van Zoom Video.
 
CEO Elon Musk van Tesla haalde donderdag uit naar Amazon.com en diens oprichter Jeff Bezos, nadat de internetgigant een boek over de corona-uitbraak afwees. Musk noemde het besluit van Amazon 'krankzinnig' en zei dat het tijd is dat het bedrijf wordt opgesplitst vanwege de te grote macht van het bedrijf.

Vastgoedverhuurder Simon Property is een rechtszaak begonnen tegen Gap vanwege onbetaalde huren en andere kosten van in totaal 66 miljoen dollar. Het aandeel Simon Property noteerde voorbeurs 6,2 procent hoger. Gap steeg voorbeurs 2,1 procent.

PagerDuty verloor 7,1 procent, hoewel het digitale operations-management-platform beter dan verwachte resultaten rapporteerde over het eerste kwartaal.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,3 procent lager op 3.112,35 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het groen op 26.281,82 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,7 procent tot 9.615,81 punten. 

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen