beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen flink lager rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden donderdag flink lager nu het aantal coronapatiënten in de Verenigde Staten in een aantal delen van het land zodanig is gestegen dat voor een tweede golf wordt gevreesd en het beleid van de Federal Reserve, dat woensdag bij het rentebesluit nogmaals werd bevestigd, niet uit luxe wordt gehandhaafd omdat het zo goed gaat met de Amerikaanse economie.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een verlies van 2,4 procent op 359,70 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 2,0 procent naar 12.286,70 punten. De Franse CAC 40 noteerde een min van 2,4 procent met een stand van 4.934,20 punten. De Britse FTSE zakte donderdag 2,2 procent naar 6,188,90 punten.

In de eurozone viel en valt er donderdag op het gebied van macro-economische data niets te beleven.

De Amerikanen houden het vandaag eveneens aan de bescheiden kant met twee cijfers. Naast de wekelijkse steunaanvragen zijn dit nog de producentenprijzen in mei.

Voor de steunaanvragen worden bijna 1,6 miljoen aanvragen verwacht tegen bijna 1,9 miljoen over de week die eindigde op 30 mei.

Voor de producentenprijzen wordt op maandbasis geen verandering voorzien. Een maand eerder daalden de prijzen op maandbasis nog met 1,3 procent. Op jaarbasis ligt de verwachting op een afname met 0,1 procent tegen een daling met 0,3 procent op jaarbasis in april.

Vandaag komen de Europese ministers van financiën bijeen, waarbij de aandacht komt te liggen op het steunplan van de Europese Unie voor landen die het sterkst zijn getroffen door de coronacrisis.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft een virtuele ontmoeting met de Chinese premier Li Keqiang.

Olie noteerde donderdag lager. Een juli-future West Texas Intermediate noteerde 3,1 procent in het rood op 38,37 dollar, terwijl voor een augustus-future Brent 40,56 dollar werd betaald, een stijging van 2,8 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1382. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1358 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1382 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

AkzoNobel heeft een flinke klap gekregen van de coronacrisis en zag in april de omzet met 30 procent dalen. In mei was dit 20 procent en voor juni wordt een verdere verbetering voorzien. De koers van het aandeel AkzoNobel noteerde donderdag 2,2 procent lager.

Unilever wil een aantal ingrepen toepassen die moeten leiden tot het opheffen van de duale structuur en waarmee de nv opgaat in de plc. Het aandeel was de uitblinker in Amsterdam met een koerswinst van 2,3 procent.

Het aandeel Just Eat-Takeaway won 0,7 procent in koers na een daling van 13 procent op woensdag. De maaltijdbezorger bereikte woensdagavond laat een akkoord met Grubhub pver een volledige overname van het Amerikaanse bedrijf, door middel van een aandelenruil. 

Nokia heeft Marco Wiren benoemd tot financieel directeur als vervanger voor Kristian Pullola. De koers van het aandeel Nokia zakte 2,0 procent.

Het aandeel Unibail-Rodamco-Westfield leed 7,1 procent koersverlies. JPMorgan en UBS verlaagden hun koersdoelen voor het aandeel fors. De twee banken hebben het aandeel op hun verkooplijst. 

Op de beurs van Frankfurt noteerden alle hoofdaandelen in de min, waarvan tweederde meer dan 2 procent inleverde. In Parijs kon alleen Sanofi een kleine plus uit de hoed toveren, van de rest noteerde zelfs meer dan driekwart een verlies van meer dan 2 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 1,4 procent in het rood.

De S&P 500 index sloot woensdag 0,5 procent lager op 3.190,14 punten, de Dow Jones index daalde 1,0 procent, maar de technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 10.020,35 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium