beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street hoger het weekend in

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is vrijdag hoger geëindigd. De S&P 500 steeg 1,3 procent op een slot van 3.041 punten. De Dow Jones index won 1,9 procent tot 25.606 punten en de Nasdaq ging 1,0 procent hoger op 9.589 punten.

Na de forse daling donderdag waren er vandaag koopjesjagers in de markt. Ook werd het sentiment ondersteund door de berichten dat de regering Trump een tweede ronde steunmaatregelen overweegt.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets betekent het herstel niet dat er geen volgende verkoopgolf komt als gevolg van de virusvrees. 

Toch vreest men geen diepe correctie, volgens marktkenner Ken Peng van Citi Private Bank, gezien de omvangrijke steun van de Federal Reserve en andere centrale banken.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat de importprijzen in de VS in mei met 1,0 procent zijn gestegen, terwijl de exportprijzen met 0,5 procent toenamen. Verder steeg het Amerikaanse consumentenvertrouwen zoals gemeten door de Universiteit van Michigan in juni sterker dan verwacht, naar 78,9.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,1248. 

De olieprijs is vrijdag verder gedaald. Op een settlement van 36,26 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,2 procent minder waard. Op weekbasis daalde de prijs ruim 8 procent vanwege de hernieuwde zorgen over het gebrek aan balans in de markt, gezien de hoge voorraden en een gebrek aan vraag. Ook op de oliemarkten zijn beleggers bezorgd over de economische impact van een tweede coronagolf.

Bedrijfsnieuws

Luchtvaartaandelen als American Airlines en die van uitbaters van cruiseschepen als Carnival en Norwegian Cruise Line wisten vrijdag te herstellen, met koerswinsten van 15 tot 19 procent.

Hertz wil 1 miljard dollar ophalen, ondanks een dreigend faillissement. Het aandeel sloot 37,9 procent hoger.

Boeing steeg 11,5 procent, nadat het aandeel donderdag ruim 16 procent aan waarde verloor. Eén van de belangrijkste toeleveranciers van de vliegtuigfabrikant voor de 737 MAX is gevraagd de productie van onderdelen voor het vliegtuig stop te zetten, waardoor de tijdlijn voor het opnieuw in het gebruik nemen van het vliegtuig in gevaar komt.

Dick's Sporting Goods heeft zijn dividendprogramma hervat. Het aandeel won 9,0 procent.

De omzet van Lululemon is het afgelopen kwartaal fors gedaald, door de tijdelijke sluiting van winkels in Europa en de Verenigde Staten vanwege het coronavirus. De keten meldde dat inmiddels 295 van in totaal 490 winkels weer open zijn. Het aandeel daalde 3,8 procent.

Adobe Systems behaalde in het tweede kwartaal van zijn lopende boekjaar een hogere winst en omzet, waarbij de winst ook beter was dan verwacht. De outlook voor het huidige derde kwartaal bleek conservatiever dan die van analisten. Het aandeel steeg 4,9 procent.

Producent van bouwproducten Azek en vaccinproducent Vaxcyte stegen respectievelijk 17,4 en 63,4 procent bij hun beursdebuut vrijdag.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: NYSE