beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Futures VS wijzen op groene opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een sterk hogere opening tegemoet, in aanloop naar cijfers over consumentenbestedingen in mei, nadat Amerikaanse staten de coronamaatregelen begonnen te versoepelen.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 1,4 procent in het groen.

De detailhandelsverkopen zullen waarschijnlijk een toename laten zien, na een recorddaling in maart en april.

"Als we zien dat deze cijfers al over het dieptepunt heen zijn, en geleidelijk weer omhoog gaan, betekent dit dat we in ons scenario voor herstel in de tweede helft van het jaar zitten", zei Luc Filip van SYZ Private Banking. "We denken dat consumptie de belangrijkste aanjager van het herstel zal zijn."

Voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve zal voor 10 uur 's ochtends het Congres toespreken over het nieuwste halfjaarlijkse rapport over het monetaire beleid.

Beleggers zullen goed luisteren of hij zijn recente pessimistische toon over de Amerikaamse economie zal bijstellen, verwacht Gero Jung van Mrabaud Asset Management.

De Fed kondigde maandag aan meer bedrijfsobligaties te gaan opkopen, rechtstreeks op de secundaire markt, waarna de aandelenmarkten de wind weer in de zeilen kregen.

Ook hoopgevend was een bericht dat president Donald Trump werkt aan een stimuleringsprogramma voor de economie van bijna 1.000 miljard dollar, middels investeringen in wegen, bruggen en andere infrastructuur.

Verder waren er berichten dat de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Mike Pompeo een ontmoeting heeft met de hoogste Chinese diplomaat Yang Yiechi. Dit zou het eerste overleg op topniveau tussen de twee landen zijn sinds januari en zou een signaal zijn dat de Amerikaanse regering problemen wil oplossen door dialoog, niet door harde actie.

De olieprijs steeg. Een juli-future West Texas Intermediate steg 1,2 procent tot 37,59 dollar, terwijl een augustus-future Brent 1,5 procent duurder werd op 40,29 dollar.  

De euro/dollar noteerde op 1,1328. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er 1,1316 op de borden.  

Bedrijfsnieuws

Apple heeft twee  mededingingsonderzoeken van de Europese waakhond aan zijn broek gekregen. Het eerste onderzoek betreft de App Store, de winkel waarop ontwikkelaars hun app kunnen verkopen. Als gebruikers aankopen binnen de app willen doen, dan kan dat alleen via een systeem van Apple. Ook mogen ontwikkelaars hun gebruikers niet wijzen op andere manieren om aankopen te doen, die buiten de apps om gaan. "Het lijkt erop dat Apple zich gedraagt als 'poortwachter'", zei eurocommissaris Margrethe  Vestager. Het andere onderzoek betreft de regels voor het gebruik van het betaalsysteem Apple Pay.

Betaalspecialist Adyen ondersteunt vanaf vandaag Amazon Pay als betaalmethode. Het product Amazon Pay wordt beschikbaar voor Adyen-klanten in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje.  

Zes voormalige medewerkers van eBay zijn aangeklaagd voor het terroriseren van een echtpaar uit Massachussets dat een blog bijhoudt over internetwinkelen, EcommerceBytes genaamd. Het zestal zou het echtpaar hebben bedreigd via Twitter, en pakjes hebben toegestuurd met levende kakkerlakken, een rouwkrans en een masker van een bebloed varken. De zes medewerkers, die bij de afdelingen beveiliging en inlichtingen werkten, zouden het echtpaar ook heimelijk hebben gestalkt.

Chesapeake Energy bereidt volgens bronnen een faillissementsaanvraag voor, binnen een week nadat het bedrijf een rentebetaling van 10 miljoen dollar maandag niet nakwam. Het schalie-energiebedrijf uit Oklahoma heeft nu tijd om te onderhandelen met zijn schuldeisers, maar een faillissementsaanvraag zou een kwestie van weken of zelfs dagen zijn.

Lennar heeft in het afgelopen kwartaal de omzet onder druk zien staan, terwijl de winst aantrok, zo bleek maandagavond. De nieuwe orders namen met 10 procent af tot 13.015 huizen. Het bouwbedrijf verwacht dit jaar 50.500 tot 51.000 huizen af te leveren. De nettomarge op de woningverkopen zal vermoedelijk circa 13 procent bedragen. Het aandeel opent naar verwachting ruim een procent hoger. 
 
GroupM, een onderdeel van WPP, verwacht dat de reclamebestedingen in de VS dit jaar met 13 procent zullen dalen, van 239 miljard tot 208 miljard dollar. Reden van deze daling is de coronacrisis.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen vonden maandag de weg omhoog, nadat de Fed aankondigde individuele bedrijfsobligaties te gaan opkopen.  

De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,8 procent hoger op 3.066,59 punten, terwijl de Dow Jones index 0,6 procent won op 25.763,16 punten. Techbeurs Nasdaq schoot 1,4 procent omhoog tot 9.726,02 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium