beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Southwest Airlines iets positiever gestemd

(ABM FN-Dow Jones) Southwest Airlines is iets positiever geworden over de inkomsten en de bezetting van zijn vliegtuigen in juni. Dit bleek woensdag uit een melding bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

De luchtvaartmaatschappij meldde aanzienlijk last te blijven ondervinden van het coronavirus. Dit is terug te zien in het aantal boekingen in het tweede kwartaal. 

Voorlopige cijfers wijzen op een daling van de operationele inkomsten in april met 90 tot 95 procent, terwijl de capaciteit met circa 58 procent daalde en de bezettingsgraad slechts 8 procent bedroeg.

In mei bedroeg de terugval van de inkomsten 85 tot 90 procent met een 64 procent lagere capaciteit. De bezettingsgraad steeg naar 30 procent.

Voor juni rekent de maatschappij op een verder herstel van de inkomsten en de bezettingsgraad. Die laatste zou tussen de 40 en 50 procent moeten uitkomen, denkt het bedrijf. Eerder werd nog uitgegaan van 35 tot 45 procent. En in plaats van een inkomstenkrimp van 80 tot 85 procent rekent Southwest Airlines nu op een terugval van 70 tot 75 procent voor juni.

Tegelijk meldde Southwest Airlines woensdag een kredietovereenkomst met een looptijd van 364 dagen te hebben beëindigd en een tweetal obligaties volledig te hebben terugbetaald. 

Op 8 juni meldde de maatschappij al dat het een obligatie ter waarde van 500 miljoen dollar met een looptijd tot en met 2023 en een obligatie van 1,3 miljard dollar met een looptijd tot en met 2027 te willen aflossen.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News