beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen sluiten hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag hoger gesloten, op de aanhoudende hoop op meer stimulering van de wereldeconomie, ondanks zorgwekkende nieuwe uitbraken van het coronavirus in Beijing en de VS.

De brede STOXX Europe 600 index steeg 0,7 procent naar 366,02 punten. De Duitse DAX klom 0,5 procent. De Franse CAC 40 won 0,9 procent. De Britse FTSE eindigde 0,2 procent hoger.

Beleggers hielden een schuin oog gericht op stijgende aantallen besmettingen met het coronavirus in delen van de Verenigde Staten, en een uitbraak in Beijing, waar maatregelen opnieuw zijn aangescherpt.

"Een lockdown van Beijing zou een Wuhan in het kwadraat zijn", zei Jeffrey Halley van OANDA. "De economische gevolgen zouden diepgaand zijn voor China en dus ook voor de rest van Azië."

Ook stegen de geopolitieke spanningen tussen China en India in de Himalaya, waar 20 Indiase soldaten werden gedood in een zeldzaam bloedige confrontatie.

Er zijn zorgen bij beleggers dat de aandelenmarkten op zichzelf vooruit zijn gelopen, nu de meeste verliezen na de uitbraak van de coronacrisis alweer zijn teruggewonnen.

Economisch nieuws uit Europa was er over de automarkt: in mei werden 57 procent minder auto's verkocht in de EU.

In de Verenigde Staten was trok de woningbouw minder sterk aan dan verwacht in mei, terwijl het aantal afgegeven bouwvergunningen meeviel. De olievoorraden stegen nog iets verder, met 1,2 miljoen vaten tot 539 miljoen vaten.  

De olieprijs steeg licht. Een juli-future West Texas Intermediate noteerde 0,5 procent hoger op 38,29 dollar, terwijl voor een augustus-future Brent 40,81 dollar werd betaald, een stijging van 0,3 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1222. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1281 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1263 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

HSBC wil toch 35.000 banen schrappen op middellange termijn, meldde persbureau Reuters, en neemt geen nieuwe mensen meer aan. Dat stond in een interne memo die CEO Noel Quinn aan 235.000 werknemers stuurde, volgens het persbureau. Het moederbedrijf van de Hongkong and Shanghai Banking Corporation sloot licht lager in Londen. 

William Hill heeft woensdag 224 miljoen pond, of circa 250 miljoen euro, opgehaald met de uitgifte van aandelen. Het wedkantoor verloor 5,5 procent.

Het Belgische Colruyt, dat dinsdagavond met cijfers kwam, verloor 5,0 procent in Brussel. Analisten concludeerden dat het bedrijf in maart slechter presteerde dan sectorgenoten. KBC Securities verlaagde het koersdoel naar 49,00 euro.
 
Deutsche Lufthansa is nog lang niet zeker van de goedkeuring van zijn aandeelhouders voor het staatssteunpakket ter waarde van 9 miljard euro, nu op de buitengewone aandeelhoudersvergadering van 25 juni de opkomst onder de 50 procent lijkt te blijven. Voor goedkeuring van het steunpakket in ruil voor een belang van 20 procent in het luchtvaartbedrijf, is een tweederde meerderheid van de aandeelhouders nodig als de opkomst onder de 50 procent blijft. Bij een aanmelding van meer dan 50 procent, volstaat een meerderheid van stemmen. Lufthansa daalde 1,3 procent.

Energiebedrijven verloren. BP sloot 2 procent lager. Royal Dutch Shell verloor 1 procent.
 
Peugeot kreeg een mededingingsonderzoek aan zijn broek van de Europese waakhond vanwege de beoogde fusie met Fiat, maar sloot nauwelijks lager, terwijl rivaal Renault 4 procent inleverde.  

Betaalbedrijven waren in trek.  Worldline won 4 procent in Parijs, Wirecard steeg 5 procent en Adyen klom 3 procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen stonden woensdag rond het sluiten van de Europese markten verdeeld, met een vlakke S&P500-index, een licht lagere Dow Jones-index en een 0,5 procent hogere technologie-index Nasdaq.   

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium