beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen kampen met coronavrees

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag lager geëindigd. De Stoxx Europe 600 index daalde 0,7 procent tot 363,41 punten, de Duitse DAX verloor 0,8 procent op een slot van 12.281,53 punten, de Franse CAC 40 ging ook 0,8 procent lager tot 4.958,75 punten en de Britse FTSE 100 verloor 0,5 procent tot 6.224,07 punten.

De hernieuwde zorgen over de coronacrisis bepaalden donderdag het sentiment, volgens marktanalist David Madden van CMC Markets. "Er is een gedeeltelijke lockdown in Beijing en de beperkingen zijn in de afgelopen dagen uitgebreid. Een aantal staten in de Verenigde Staten zien een toename in het aantal Covid-19 gevallen, in het bijzonder Texas, waar het aantal ziekenhuisopnames gisteren met 11 procent steeg", aldus Madden.

"Vorige week om deze tijd was al sprake van een flinke verkoopgolf omdat beleggers als de dood zijn voor een tweede besmettingsgolf. Sindsdien is er een verdere stijging van het aantal coronabesmettingen, maar de markt lijkt wel minder bezorgd dat de situatie volledig uit de hand loopt."

De centrale bank van Zwitserland hield donderdag de negatieve rente op 0,75 en is bereid actiever op de valutamarkten in te grijpen om de koers van de Zwitserse frank in toom te houden.

De Bank of England besloot unaniem om de rente op 0,1 procent te houden en bepaalde met acht stemmen voor en één tegen om het lopende obligatie-opkoopprogramma uit te breiden met 100 miljard pond aan staatsleningen. De enige tegenstemmer was de hoofdeconoom van de centrale bank, Andy Haldane. De totale waarde van het opkoopprogramma loopt daarmee op tot 745 miljard pond. Deze uitbreiding van de monetaire stimulering door kwantitatieve verruiming werd algemeen door de markt verwacht.

Volgens marktanalist Naeem Aslam van Avatrade is de Britse centrale bank mogelijk minder verruimingsgezind dan de markt denkt, omdat het opkoopprogramma slechts conform de verwachting werd verhoogd en deze verwachting dus niet werd overtroffen.

Macrostrateeg David Page van AXA Investment Managers verwacht dat de Bank of England het opkoopprogramma in november mogelijk met nog eens 75 miljard pond verhoogt. Volgens de marktkenner is dan in elk geval veel meer duidelijk over de impact van de crisis op de Britse economie.

De euro/dollar handelde rond het Europese slot op 1,1215. Een vat WTI-olie werd 1,6 procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel dat donderdag in Europa alle aandacht naar zich toetrok, was Wirecard, dat op korte termijn een groot probleem kan krijgen met zijn financiering als het niet snel zekerheid over de balanssamenstelling biedt. De accountant mist 1,9 miljard euro. Het aandeel Wirecard werd donderdag bijna 62 procent minder waard. In Amsterdam daalde sectorgenoot Adyen 0,7 procent.

De Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire, heeft donderdag Air France opgeroepen om gedwongen ontslagen te voorkomen. De koers van het aandeel Air France-KLM sloot 2,1 procent lager.

Tesco verkoopt in Polen 301 winkels aan het Poolse Salling Group voor omgerekend 181 miljoen Britse pond. Met deze winkels gaan ook het hoofdkantoor in Polen en de lokale distributiecentra de deur uit. Netto houdt Tesco 165 miljoen pond aan deze transactie over, die het zal aanwenden voor algemene doeleinden. Het aandeel verloor 0,3 procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond het Europese slot overwegend lager.  De S&P 500 daalde 0,3 procent.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen