beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden vrijdag hoger, mogelijk na positieve berichten in de media omtrent de bereidheid van China zich aan eerder gemaakte afspraken met de Verenigde Staten te houden.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde vrijdag rond het middaguur een winst van 0,9 procent op 366,70 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 1,1 procent naar 12.421,00 punten. De Franse CAC 40 noteerde eveneens een winst van 1, procent met een stand van 5.0,13,91 punten. De Britse FTSE won vrijdag 1,3 procent naar 6.306,86 punten.

China is van plan het tempo waarin het Amerikaanse landbouwproducten koopt, op te voeren, zo meldde persbureau Bloomberg vrijdag op basis van bronnen.

China lijkt zich daarmee aan de gemaakte handelsafspraken te willen houden na overleg met de VS op Hawaï deze week.

De Duitsers zagen hun producentenprijzen op jaarbasis in mei weer verder terugvallen, met 2,2 procent. De Britten maakten daarentegen goede sier met een flink stijging van de detailhandelsverkopen over mei met 12,0 procent ten opzichte van april, waarvoor een plus van 6,5 procent was verwacht, na de val met meer dan 18,0 procent in april.

In de Verenigde Staten staan vrijdag geen macro-economische data op de agenda. 

Olie noteerde vrijdag hoger. Een juli-future West Texas Intermediate noteerde 3,2 procent in het groen op 40,11 dollar, terwijl voor een augustus-future Brent 42,63 dollar werd betaald, een stijging van 2,7 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1211. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1, en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1210 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Steven van Rijswijk zal Ralph Hamers opvolgen als CEO bij ING. Aanalisten reageerden weinig verrast en overwegend positief op de benoeming. Het aandeel ING noteerde vrijdag 0,1 procent lager in koers.

De Europese Commissie gaat akkoord met de verkoop van de liftentak van Thyssenkrupp aan een consortium van onder meer Advent International en Cinven. Dit meldde het Duitse industriële conglomeraat donderdagavond. ThyssenKrupp zag de koers van zijn aandeel in Frankfurt 0,4 procent oplopen.

Zowel in Parijs als in Frankfurt waren de plussen verreweg in de meerderheid. Het aandeel Wirecard, dat donderdag al implodeerde omdat de accountant 1,9 miljard euro mist bij het betaalbedrijf, zakte vrijdag in Frankfurt nog eens met 47,7 procent. In Duitsland was er vrijdag geen echte winnaar. Van de 30 hoofdaandelen noteerde de helft tussen op plussen van 1 tot 2 procent en daarmee werd de winst van de hoofdgraadmeter breed gedragen.

In Parijs trad hetzelfde beeld naar voren met hier eveneens de helft van de aandelen op een plus van meer dan 1 procent, waarvan 2 met meer dan 2 procent. Verliezen bleven beperkt tot onder het procent, met uitzondering van betaalbedrijf Worldline dat 1,3 procent inleverde. Het Amsterdamse Adyen won 0,8 procent, maar kan volgens Jefferies wel eens profiteren van de problemen bij Wirecard. 

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,8 procent in het groen.

De S&P 500 steeg donderdag minder dan 0,1 procent tot 3.115,34 punten. De Dow Jones index verloor bijna 0,2 procent op een slot van 26.080,10 punten en de Nasdaq steeg 0,3 procent op 9.943,05 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium