beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street koerst af op hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurs stevent maandag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,9 procent in het groen.

Daarmee lijken de zorgen in de markt over het stijgende aantal coronavirusgevallen in landen als China, Duitsland en de Verenigde Staten door de belegger naast zich neer te worden gelegd. "Het lijkt erop dat de angst is verdwenen", zei marktanalist David Madden van CMC Markets. "De stijging zal het vertrouwen in de markt waarschijnlijk niet vergroten", zei Madden. Maar de situatie lijkt volgens hem in niets op de paniek in februari en maart.

"Het marktherstel dat we de afgelopen maanden hebben gezien, wordt gestut", vindt strateeg Seema Shah van Principal Global Investors. "We zien misschien geen scherpe beweging hoger, maar de economische cijfers beginnen de marktprestaties in te halen", voegde Shah toe.

Het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering is de afgelopen weken gedaald, wat erop duidt dat de Amerikaanse arbeidsmarkt wellicht sneller herstelt dan economen hadden verwacht. Beleggers kijken ondertussen ook naar een mix van conventionele en onconventionele indicatoren, zoals restaurantreserveringen, hotelbezettingen, winkelverkeer en vliegreizen om de koopbereidheid van consumenten te meten, terwijl de lockdown-maatregelen worden versoepeld

"Deze data suggereren dat huishoudens weer vertrouwen beginnen te krijgen", zei Shah. "Zolang de stijging van het aantal coronagevallen dit vertrouwen niet remt, is het economisch herstel in de tweede helft van het jaar wellicht sterker dan verwacht", aldus Shah.

Zondag rapporteerde de Wereldgezondheidsorganisatie een recordaantal nieuwe coronavirusbesmettingen. Het WHO meldde in 24 uur 183.000 nieuwe gevallen, waarbij Brazilië en de Verenigde Staten de meeste nieuwe gevallen hadden.

De Amerikaanse handelsadviseur Peter Navarro zei dat de Amerikaanse regering zich voorbereidt op een tweede coronagolf.

"De markt zit gevangen tussen de angst voor een tweede virusgolf en een verbetering van economische data", concludeerde marktanalist Stephen Innes van AxiCorp.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de Chicago Fed National Activity index in mei is gestegen van 17,89 negatief in april naar 2,61 positief. Dit suggereert dat de economische groei substantieel is toegenomen vorige maand.

Later op dag verschijnen de bestaande woningverkoopcijfers in mei.

De euro/dollar noteerde op 1,1212. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1183 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1175 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 0,8 procent hoger.

Bedrijfsnieuws
 
Vandaag start de Worlwide Developers Conference van Apple. Vanwege het coronavirus organiseert de techreus het evenement volledig online. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,8 procent hoger.

American Airlines wil zijn kaspositie verstevigen door 3,5 miljard dollar op te halen. De Amerikaanse luchtvaarder wil voor 750 miljoen dollar aan aandelen uitgeven en voor nog eens 750 miljoen dollar aan converteerbare obligaties, terwijl voor 1,5 miljard dollar gedekte obligaties moeten worden uitgegeven. Ook wil de maatschappij 500 miljoen dollar lenen. Het aandeel daalde voorbeurs 8,6 procent.

De Chinese autoriteiten hebben de invoer van kippenvlees van Tyson Foods opgeschort vanwege coronabesmettingen onder werknemers in de fabriek van Tyson. Het aandeel Tyson daalde voorbeurs 1,9 procent.

Sherwin-Williams verwacht dat de omzet in het huidige tweede kwartaal minder hard is gekrompen dan eerder gedacht. De Amerikaanse sectorgenoot van Akzo Nobel noteerde voorbeurs 1,7 procent hoger.

Bed Bath & Beyond heeft liquiditeit aangetrokken met een kredietfaciliteit ter waarde van 850 miljoen dollar. Zo wil het bedrijf de coronacrisis het hoofd kunnen bieden. Bed Bath & Beyond verwacht dat eind deze week 95 procent van de winkels weer operationeel is. In juli zullen waarschijnlijk alle winkels weer open zijn. Het aandeel won voorbeurs 1,6 procent.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,6 procent lager op 3.097,74 punten. De Dow Jones index eindigde 0,8 procent in het rood op 25.871,46 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot vlak op 9.946,17 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium