beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen putten hoop uit sterke inkoopdata

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn dinsdag hoger geëindigd. De Stoxx Europe 600 index steeg 1,3 procent op 367,40 punten, de Duitse DAX won 2,1 procent op een slot van 12.523,76 punten, de Franse CAC 40 ging 1,4 procent hoger op 5.017,68 punten en de Britse FTSE 100 sloot 1,2 procent in de plus op 6.320,12 punten.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets reageerden beleggers positief op het nieuws dat coronamaatregelen in het Verenigd Koninkrijk verder worden versoepeld. Vanaf 4 juli gaan pubs, bioscopen en restaurants weer open en de regel om afstand te houden is versoepeld.

De markten trokken zich vandaag ook op aan het nieuws dat de handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China nog volledig intact is, nadat de economisch adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, Peter Navarro, zich maandagnacht liet ontvallen dat de deal geklapt was.

"De bevestiging dat het goed zit met de handelsrelatie deed het sentiment goed en fungeerde als bliksemafleider voor de gezondheidscrisis. Een regio in Duitsland gaat weer op slot omdat ruim 1.500 medewerkers van een slachthuis positief hebben getest op Covid-19", zei Madden, die weinig impact zag op de Duitse DAX.
 
Verder werd dinsdag duidelijk dat het sentiment onder de Europese inkopers in juni duidelijk is verbeterd. In Frankrijk was in juni sprake van groei, met een samengestelde inkoopmanagersindex van 51,3, terwijl in Duitsland nog wel sprake was van krimp maar de samengestelde inkoopmanagersindex deze maand wel flink verbeterde, tot 45,8.

Ook in de eurozone was er nog sprake van krimp in zowel de industrie als de dienstensector, maar toch verbeterde het klimaat. De samengestelde index kwam uit op 47,5. Dat was in mei nog 31,9.  

Hoofdeconoom Chris Williamson van Markit Economics verwacht dat de economische krimp dankzij de versoepeling van coronamaatregelen weldra voorbij zal zijn, bij het ingaan van het zomerseizoen. Toch blijft de arbeidsmarkt een grote zorg, aldus de econoom, zeker als de vraag de komende maanden niet hard aantrekt.

Markit rekent voor 2020 op een daling van het bruto binnenland product in de eurozone van meer dan 8 procent.

In het Verenigd Koninkrijk waren inkoopmanagers in juni ook positiever, en was in de industrie zelfs weer sprake van een nipte groei.

De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1324. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1266. Een vat WTI-olie steeg licht.
 
Bedrijfsnieuws

Berenberg heeft Aegon op de kooplijst gezet met een koersdoel van 4,50 euro. De koers van het aandeel Aegon ging dinsdag 8,5 procent hoger. NN Group kreeg van Berenberg een koersdoel van 38,70 euro met een Houden advies. NN zag zijn aandelenkoers 1,6 procent oplopen.

Sowieso waren aandelen van financials in trek. Deutsche Bank won 3,0 procent, Société Générale steeg 4,5 procent, ING ging 2,8 procent hoger en UniCredit eindigde 2,3 procent in de plus.

Kepler Cheuvreux heeft dinsdag het advies voor Aperam verlaagd van Kopen naar Houden, maar handhaafde het koersdoel op 25,00 euro. Het aandeel steeg 1,5 procent.

Wirecard won bijna 19 procent na de scherpe verliezen van de afgelopen dagen. De onlangs opgestapte CEO Marcus Braun van de Duitse betaalspecialist is maandagavond laat opgepakt vanwege de fraudezaak rond de verdwenen 1,9 miljard euro. De voormalig topman zou inmiddels op borgtocht vrij zijn.

Unibail-Rodamco-Westfield heeft 750 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van een obligatie met een looptijd van 12 jaar. Het bedrijf wil de opbrengst aanwenden voor algemene doeleinden. Het aandeel daalde 1,1 procent.

Aandelen Cineworld stegen 3,2 procent nu bioscopen vanaf 4 juli weer open mogen in het Verenigd Koninkrijk door de verdere versoepeling van coronamaatregelen.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond het Europese slot een procent in het groen.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium