beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street koerst hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen dinsdag hoger. De S&P 500 wint 1,0 procent met nog een paar uur handel te gaan, net als de Dow Jones index. De Nasdaq gaat 1,4 procent hoger.

Beleggers volgen nauwlettend de machtsstrijd tussen grootmachten Amerika en China. De markten werden de afgelopen weken verontrust door een verslechterende verstandhouding tussen de twee landen. De verklaring van president Donald Trump van maandagnacht, dat de handelsdeal intact is, "was zeer belangrijk om niet weer in crisismodus terug te gaan", zei Stephane Monier van Lombard Odier.

Inkoopdata wezen vanmiddag op een verbetering van de economische activiteit in de Verenigde Staten in juni, hoewel er nog wel sprake was van een krimp. De samengestelde inkoopmanagersindex steeg van 37,0 in mei naar 46,8 in juni, het hoogste punt in vier maanden.

Volgens hoofdeconoom Chris Williamson van Markit voedt dit de hoop dat de Amerikaanse economie in het derde kwartaal weer kan groeien.

Ook cijfers over de huizenmarkt in de VS waren sterk; in mei stegen de nieuwe woningverkopen met 16,6 procent. Volgens vermogensbeheerder Georgina Taylor van Invesco blijkt hieruit dat Amerikanen weer in toenemende mate geld uitgeven, wat weer te maken heeft met het verbeterde consumentenvertrouwen.

Ondertussen letten beleggers ook op de ontwikkelingen rond het aantal coronabesmettingen in de VS en het heropenen van staten. "Het is vallen en opstaan", volgens Katerina Simonetti van UBS Private Wealth Management, en staten proberen allemaal iets anders om te kijken wat werkt om een nieuwe besmettingsgolf te voorkomen. Indien dit lukt, dan is een duurzaam economisch herstel in het derde of vierde kwartaal mogelijk, aldus Simonetti.

Vooralsnog stijgt het aantal Covid-19 gevallen in Amerika weer met ruim 30.000 per dag, waar dat eerder deze maand nog was gedaald tot ongeveer 17.000 per dag. Meer dan de helft van de Amerikaanse staten ziet het aantal besmettingen weer toenemen.

De euro/dollar noteert dinsdagavond op 1,1314. De olieprijs stijgt licht, tot rond de 41,00 dollar. 

Bedrijfsnieuws

Chevron gaat in juli de olie-export hervatten. Dit zal de olieproductie opvoeren met ruwweg 80.000 vaten per dag. Chevron noteert 0,7 procent in het groen.

Apple stopt met de technologie van Intel die de computers van Apple de afgelopen vijftien jaar een verjongingskuur gaf. Apple wil meer controle en gaat eigen processoren gebruiken die meer zijn geïntegreerd. Apple wint 3,2 procent. Intel stijgt 0,1 procent.

Microsoft stopt met zijn livestreamingdienst Mixr. De gemeenschap zal worden overgedragen aan Facebook. Een poging van drie jaar om marktaandeel te winnen op spelers als Amazon.com's Twitch, Google's YouTube en Facebooks gaming-onderdeel is daarmee voorbij. Het aandeel noteert 1,4 procent in de plus.

De voormalige CEO van Sprint, Marcelo Claure, koopt voor 500 miljoen dollar aan aandelen van T-Mobile US. De aandelen worden verkocht door SoftBank aan het Amerikaanse bedrijf, dat ze weer doorverkoopt. T-Mobile USA wint 2,4 procent.

Altice USA stijgt 1,4 procent. Altice Europe verkocht maandag vrijwel zijn hele resterende belang in Altice USA en het Amerikaanse bedrijf koopt daarvan voor 85 miljoen dollar aan stukken in.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: NYSE

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen