beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Record Nasdaq op goedgeluimd Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag hoger geëindigd met een nieuw record voor techbeurs Nasdaq die 0,7 procent steeg op een slot van 10.131,37 punten.

De S&P 500 sloot 0,4 procent hoger op 3.131,29 punten en de Dow Jones index steeg 0,5 procent tot 26.156,10 punten.

Inkoopdata wezen dinsdag op een verbetering van de economische activiteit in de Verenigde Staten in juni, hoewel er nog wel sprake was van een krimp. De samengestelde inkoopmanagersindex steeg van 37,0 in mei naar 46,8 in juni, het hoogste punt in vier maanden.

Volgens hoofdeconoom Chris Williamson van Markit voedt dit de hoop dat de Amerikaanse economie in het derde kwartaal weer kan groeien.

Ook cijfers over de huizenmarkt in de VS waren sterk; in mei stegen de nieuwe woningverkopen met 16,6 procent. Volgens vermogensbeheerder Georgina Taylor van Invesco blijkt hieruit dat Amerikanen weer in toenemende mate geld uitgeven, wat weer te maken heeft met het verbeterde consumentenvertrouwen.

De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin zei dinsdag tijdens een Bloomberg event dat de economie in de VS tegen het eind van het jaar uit de recessie is. Een nieuw stimuleringspakket, gericht op bedrijven die direct worden geraakt door de coronacrisis, komt waarschijnlijk in juli, aldus Mnuchin.

Beleggers volgen momenteel nauwlettend de machtsstrijd tussen grootmachten Amerika en China. De markten werden de afgelopen weken verontrust door een verslechterende verstandhouding tussen de twee landen. De verklaring van president Donald Trump van maandagnacht, dat de handelsdeal intact is, "was zeer belangrijk om niet weer in crisismodus terug te gaan", zei Stephane Monier van Lombard Odier. Mnuchin zei dinsdag dat hij erop rekent dat Beijing zich aan de afspraken houdt.

Ondertussen letten beleggers ook op de ontwikkelingen rond het aantal coronabesmettingen in de VS en het heropenen van staten. "Het is vallen en opstaan", volgens Katerina Simonetti van UBS Private Wealth Management, en staten proberen allemaal iets anders om te kijken wat werkt om een nieuwe besmettingsgolf te voorkomen. Indien dit lukt, dan is een duurzaam economisch herstel in het derde of vierde kwartaal mogelijk, aldus Simonetti.

Vooralsnog stijgt het aantal Covid-19 gevallen in Amerika weer met ruim 30.000 per dag, waar dat eerder deze maand nog was gedaald tot ongeveer 17.000 per dag. Meer dan de helft van de Amerikaanse staten ziet het aantal besmettingen weer toenemen. Volgens The New York Times zou de EU Amerikaanse reizigers daarom ook na 1 juli nog willen weren.

De olieprijs is dinsdag na een volatiele dag alsnog gedaald. Op een settlement van 40,37 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,9 procent goedkoper. Volgende richtpunt voor de oliemarkten zijn de wekelijkse voorradenrapporten van het American Petroleum Institute en de Energy Information Administration. Omdat voor beide stijging worden verwacht, kwamen de olieprijzen dinsdag richting de settlement toch wat onder druk te staan.

De euro/dollar noteerde dinsdagavond op 1,1311.

Bedrijfsnieuws

Chevron gaat in juli de olie-export hervatten. Dit zal de olieproductie opvoeren met ruwweg 80.000 vaten per dag. Chevron sloot 0,3 procent in het rood.

Apple stopt met de technologie van Intel die de computers van Apple de afgelopen vijftien jaar een verjongingskuur gaf. Apple wil meer controle en gaat eigen processoren gebruiken die meer zijn geïntegreerd. Apple won 2,2 procent. Intel daalde 0,3 procent.

Microsoft stopt met zijn livestreamingdienst Mixr. De gemeenschap zal worden overgedragen aan Facebook. Een poging van drie jaar om marktaandeel te winnen op spelers als Amazon.com's Twitch, Google's YouTube en Facebooks gaming-onderdeel is daarmee voorbij. Het aandeel sloot 0,7 procent in de plus.

Nvidia gaat samenwerken met Mercedes-Benz om auto's vanaf 2024 autonoom te laten rijden. Dit meldden de twee bedrijven dinsdag. Het aandeel Nvidia daalde 0,8 procent.

De voormalige CEO van Sprint, Marcelo Claure, koopt voor 500 miljoen dollar aan aandelen van T-Mobile US. De aandelen worden verkocht door SoftBank aan het Amerikaanse bedrijf, dat ze weer doorverkoopt. T-Mobile US won 0,5 procent.

Altice USA steeg 1,1 procent. Altice Europe verkocht maandag vrijwel zijn hele resterende belang in Altice USA en het Amerikaanse bedrijf koopt daarvan voor 85 miljoen dollar aan stukken in.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: NYSE

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen