beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen schudden virusangst weer even af

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag hoger geëindigd. De Stoxx Europe 600 index steeg 0,7 procent op 359,74 punten, de Duitse DAX won ook 0,7 procent op een slot van 12.177,87 punten, de Franse CAC 40 ging 1 procent hoger op 4.918,58 punten en de Britse FTSE 100 sloot 0,4 procent in de plus op 6.147,14 punten.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets is het herstel van vandaag beperkt wanneer vergeleken met de verliezen van woensdag en beleggers blijven dan ook terughoudend vanwege de aanhoudende zorgen over de coronacrisis.

Relatief goed nieuws kwam uit Duitsland met een herstel van het consumentenvertrouwen. Voor juli bleef de vertrouwensindex negatief, maar steeg wel naar 9,6 negatief en dat was een stuk beter dan de door economen verwachte stand van 15,0 negatief.

Verder toonde het Internationaal Monetair Fonds zich in haar Global Financial Stability Update vandaag zeer pessimistisch. Het IMF waarschuwde dat de schuldniveaus voor sommige schuldenaars te hoog kan worden en dat de financiële markten al te ver vooruit zijn gelopen op de echte economie.
Uit de notulen van de laatste rentevergadering van de Europese Centrale Bank bleek dat de ECB zich zorgen maakte dat hogere rentes op bankobligaties en lagere aandelenkoersen van banken op termijn bankleningen duurder kunnen maken voor huishoudens en bedrijven. 

Hoewel het sentiment op de financiële markten sinds de vorige vergadering was verbeterd, waren beleidsmakers van mening dat zelfgenoegzaamheid niet op zijn plaats was. Weliswaar had het opkoopprogramma van de ECB bijgedragen aan de kalmering van de financiële markten, maar de reële rente in de eurozone bleef hoger, wat neerkomt op een monetaire verkrapping. 

De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,1214. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1226. Een vat WTI-olie werd iets duurder, op 38,10 dollar.
 
Bedrijfsnieuws

Bankaandelen waren vandaag in trek. Deutsche Bank won 3,3 procent, ING 2,3 procent en Société Générale 3,5 procent.

Fiat Chrysler Automobiles heeft bij de grootste bank van Italië Intesa Sanpaolo een kredietfaciliteit afgesloten ter waarde van 6,3 miljard euro. Het aandeel eindigde donderdag in Milaan 1,5 procent hoger.

De Europese Commissie heeft ingestemd met staatssteun ter waarde van 6 miljard euro voor Deutsche Lufthansa. Dit maakte de commissie donderdag bekend in aanloop naar de buitengewone aandeelhoudersvergadering van de luchtvaartmaatschappij, waarbij de aandeelhouders om toestemming wordt gevraagd voor deze steun. Grootaandeelhouder Heinz-Hermann Thiele inmiddels heeft volgens Duitse media aangegeven toch voor het reddingsplan van Berlijn te zullen stemmen. Deutsche Lufthansa zag de koers zijn aandeel 7,1 procent oplopen.

Prijsvechter easyJet heeft met de plaatsing van nieuwe aandelen circa 419 miljoen Britse pond opgehaald. De koers van het aandeel van de prijsvechter sloot donderdag 9,5 procent onder de slotnotering van woensdag. 

De raad van bestuur van Wirecard heeft besloten om een verzoek in te dienen om een faillissementsprocedure te mogen opstarten. De koers van het aandeel noteerde donderdag een verlies van ruim 71 procent op een slot van 3,53 euro.

Royal Mail behaalde in het gebroken boekjaar 2020 minder winst en besloot tot een reorganisatie om kosten te besparen, waarbij tweeduizend banen verloren gaan. De koers van het aandeel daalde 12,4 procent.

Zumtobel heeft over het gebroken boekjaar het bedrijfsresultaat (EBIT) weten te verdubbelen, maar door de corona-uitbraak liep de omzet wel licht terug. Het Oostenrijkse bedrijf dat gespecialiseerd is in lichttechnologie wil een dividend uitkeren van 0,10 euro per aandeel Zumtobel. Zumtobels aandelenkoers steeg 10 procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond het Europese slot licht hoger.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium