beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Update: Fed beoordeelt Amerikaanse banken als sterk genoeg

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse banken zijn sterk genoeg om de coronacrisis te overleven en kunnen later dit jaar weer beperkt dividend uitkeren, als de winstgevendheid dat toelaat. Dit stelde de Federal Reserve Board na een speciale stresstest.

"Het bancaire systeem is een bron van kracht geweest gedurende de crisis", zei de Fed. "En de resultaten van onze analyses laten zien dat onze banken, zelfs onder de zwaarste schokken, sterk kunnen blijven."

Volgens de Fed zou een langdurige recessie als gevolg van de coronacrisis de bank opzadelen met mogelijk tot wel 700 miljard dollar aan kredietverliezen. Daarom wil de centrale bank dat de Amerikaanse banken in elk geval het komende kwartaal geen aandelen meer inkopen en het dividend beperken, afhankelijk van hoeveel winst er recent is behaald.

De stresstest ging uit van drie hypothetische recessies - een V-vormige, een U-vormige en een W-vormige recessie met een tweede dip - en zag daarbij de werkloosheid pieken op 15,6 tot 19,5 procent. De banken zagen daarbij de kapitaalbuffers dalen van 12 procent tot niveaus tussen 9,5 en 7,7 procent.

Toch meent de Fed dat de banken sterk genoeg zijn om de coronastorm te doorstaan. Wel moeten de ze later dit jaar plannen indien bij de centrale bank waarin zij toelichten hoe zij de tegenwind denken op te vangen.

In een opvallende verklaring nam Lael Brainard afstand van het besluit. De voorzitter van de commissies voor financiële stabiliteit en bankzaken bij de Federal Reserve vindt dat banken geen toestemming zouden moeten krijgen om nog enig dividend uit te keren. Dit vanwege de grote onzekerheid in de crisis en omdat banken minder krediet gaan verlenen als ze krap bij kas raken.

Versoepeling

Vijf Amerikaanse toezichthouders, waaronder de Fed, hebben donderdag regels voor de bankensector versoepeld, die dateren uit de tijd van de vorige financiële crisis.

Het gaat om een aanpassing van het verbod voor banken om te investeren in hedgefunds of private equity fondsen. Dit verbod hangt samen met het verbod voor banken om beurshandel te drijven voor eigen rekening.

Ook met dat besluit is Brainard het niet eens.

Update: om informatie toe te voegen.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Federal Reserve