beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street bevangen door coronavrees

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag lager gesloten. De S&P 500 index verloor 2,4 procent op een slot van 3.009 punten. De Dow Jones index daalde 2,8 procent tot 25.016 punten en de Nasdaq eindigde 2,6 procent lager op 9.757 punten.

Het aantal nieuwe coronabesmettingen loopt steeds harder op in de Verenigde Staten, en dat drukt het sentiment. Donderdag werd een record aantal besmettingen geregistreerd 

"De markt voelt zich bedreigd door alles wat het economisch herstel in gevaar brengt", aldus marktstrateeg Quincy Krosby van Prudential Financial

Texas en Florida zien zich gedwongen om de versoepeling van de coronamaatregelen terug te draaien, terwijl andere Amerikaanse staten en ook grote bedrijven nieuwe maatregelen invoeren om de uitbraak onder controle te krijgen. 

"Op dit moment staat de markt min of meer in de wacht", volgens econoom Rhys Herbert van Lloyds Banking Group. "Beleggers zoeken naar signalen over wat de volgende fase zal zijn: zullen we tekenen van herstel zien of dreigen we weg te zakken."

Verder was er aandacht voor de stresstesten van de Federal Reserve. Donderdag laat meldde de Fed dat de grootste Amerikaanse banken kapitaalkrachtig genoeg zijn om de coronacrisis te doorstaan, maar een aanhoudende krimp zadelt ze mogelijk op met honderden miljarden aan verliezen op slechte leningen, waarschuwde de centrale bank.

Op macro-economisch vlak werd vanmiddag bekend dat de persoonlijke inkomens in de VS in mei zijn gedaald met 4,2 procent, terwijl de uitgaven met 8,2 procent stegen. Daarbij viel de daling van de inkomens nog mee. Economen vreesden voor een afname met 7,0 procent.
 
De PCE kernprijsindex, die de Federal Reserve als graadmeter voor de inflatie gebruikt, daalde op maandbasis met 0,1 procent in mei. Op jaarbasis kwam de kerninflatie uit op 1,0 procent in mei.

Verder bleek het consumentenvertrouwen zoals de Universiteit van Michigan dat meet, in juni toch iets minder hard gestegen dan eerder voorspeld.

De olieprijs is vrijdag gedaald. Op een settlement van 38,49 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,6 procent minder waard. Op weekbasis leverde de olieprijs meer dan 3 procent in. De euro/dollar handelde op 1,1228.

Bedrijfsnieuws
 
Nike kon rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het Amerikaanse sportkleding en schoenenmerk donderdag laat meldde dat het in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar in de rode cijfers is gedoken omdat ongeveer 90 procent van de winkels wereldwijd tijdelijk de deuren sloot vanwege de coronamaatregelen. Het aandeel daalde 7,6 procent.

Financials staan onder druk, na het besluit van de Fed om de inkoop van eigen aandelen uit te stellen en het dividend te beperken om zo voldoende kapitaal achter de hand te hebben om eventuele verliezen te kunnen opvangen. Aandelen van grote Amerikaanse banken werden 4 tot 8 procent minder waard.

Amazon.com neemt voor meer dan 1 miljard dollar de zelfrijdende auto-start-up Zoox over. De online retailreus sloot 2,2 procent lager.

Facebook probeert zijn belangrijkste adverteerders ervan te overtuigen de uitgaven aan het sociale netwerk niet te pauzeren, te midden van een boycot onder een handvol marketeers vanwege de beschuldiging dat de social mediareus te weinig doet aan het voorkomen van haatzaaien en de verspreiding van desinformatie. Het aandeel daalde 8,3 procent.

Ford Motor presenteerde een nieuwe versie van zijn belangrijkste voertuig, de F-150. De autofabrikant mikt erop dat kopers van de populaire pick-up truck zowel technologie als comfort en spierkracht willen. Het aandeel daalde 2,0 procent.

Aandelen Gap werden bijna 19 procent meer waard nadat een samenwerking met Kanye West werd aangekondigd.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: NYSE

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium