beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op licht lagere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een licht lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het rood.

De aandelenmarkten maken woensdag in aanloop naar het ADP-banenrapport een pas op de plaats.

"Kortom, beleggers namen een pauze na een fantastisch tweede kwartaal, en belangrijker nog, ze willen geen grote posities innemen in aanloop naar het banenrapport. Er is een voortdurende strijd gaande tussen stieren en beren, terwijl de markt de piek in het aantal coronavirusbesmettingen afweegt tegen positieve macrocijfers uit China", zei marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

Uit cijfers van Caixin en Markit bleek dat de Chinese industrie in juni verder is hersteld en zelfs een groeiversnelling laat zien. De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 50,7 in mei naar 51,2 in juni. Ook in verschillende Europese landen, waaronder Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk was er in juni weer sprake van groei.

Op macro-economisch vlak staan woensdag in de Verenigde Staten naast het ADP-banenrapport voorbeurs de hypotheekaanvragen geagendeerd, gevolgd door een tweetal inkoopmanagersindices voor de industrie van juni, de bouwuitgaven in mei, de wekelijkse olievoorraden en de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve.

Er wordt voor de private sector gerekend op een banengroei van 2,5 miljoen. In mei nam het aantal banen met 2,76 miljoen af.

Voor de Amerikaanse PMI van Markit wordt een stand van 49,7 verwacht tegen 39,8 in mei. Voor de ISM-index voor de industrie ligt de prognose op 49,5 tegen 43,1 in mei. 

De euro/dollar noteerde op 1,1211. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1222 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1231 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 2,5 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

FedEx kan woensdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de pakketbezorger dinsdagavond over het afgelopen kwartaal een beter dan verwacht resultaat rapporteerde, omdat de pakketbezorger kon profiteren van de toegenomen populariteit van online winkelen. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 9,9 procent hoger.

Facebook daalde voorbeurs 0,4 procent. De social media-reus heeft de boogaloo-beweging geclassificeerd als een gevaarlijke organisatie en verbannen van zijn netwerk. Facebook meldde in een blogpost meer dan 300 facebook- en Instagram-accounts en 106 groepen verwijderd te hebben die verbonden zijn aan het netwerk "dat actief geweld nastreeft", aldus Facebook.

Tribune Publishing is in gesprek om de mede-oprichter van Alden Global Capital toe te voegen aan het bestuur als onderdeel van een overeenkomst die zou voorkomen dat het hedgefund een vijandig bod zou doen om de rest van het krantenbedrijf in de nabije toekomst te kopen. Er was voorbeurs nog geen handel in het aandeel.

Beyond Meat gaat in een aantal winkels van Alibaba in China zijn vleesvervangers verkopen. Het aandeel zal meer dan 8 procent hoger openen. 

Constellation Brands en General Mills komen woensdag voorbeurs met cijfers.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 1,5 procent hoger op 3.100,29 punten. De Dow Jones index eindigde 0,9 procent in het groen op 25.812,88 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,9 procent tot 10.058,77 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen