beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Bescheiden winsten op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersten woensdag hoger. De toonaangevende S&P 500 index noteerde tot 0,6 procent hoger, terwijl de Dow Jones index 0,1 procent won en techbeurs Nasdaq 0,8 procent steeg.

"De Amerikaanse aandelenmarkten laten bescheiden winsten zien, onder meer na berichten dat Pfizer en BioNTech vooruitgang boekten in de ontwikkeling van een mogelijk vaccin tegen Covid-19", aldus marktanalist David Madden van CMC markets. 

Bovendien laat de Amerikaanse banenmarkt de eerste tekenen van herstel zien, zo merkte Madden op. 

Hoewel de banengroei juni licht teleurstelde, paste loonstrookjesverwerker ADP de cijfers voor mei op spectaculaire wijze opwaarts aan. 

In juni steeg het aantal banen in de private sector met 2,4 miljoen stuks, terwijl de markt rekende op een stijging van 2,5 miljoen banen.  

Maar waar voor mei eerst nog een afname van het aantal banen werd gerapporteerd van 2,76 miljoen stuks, werd nu een banengroei van 3,07 miljoen stuks genoteerd.

Analist Philip Marey van Rabobank merkte woensdag op dat de verdere openstelling van de Amerikaanse economie weliswaar goed blijkt voor de banenmarkt, maar het coronavirus nog zeker niet weg is. "Een lockdown kun je eigenlijk maar één keer doen, omdat die zo vreselijk veel geld kost", aldus Marey.

De analist verklaarde de scherpe bijstelling van de cijfers voor mei op basis van de aard van het model dat ADP hanteert. Het lijkt er op dat ADP zijn cijfers van mei heeft aangepast aan de non-farm payroll-data over die maand die kort erna zijn gepubliceerd en waarbij melding werd gemaakt van een stijging met 2,5 miljoen banen, terwijl er vooraf rekening werd gehouden met een krimp van ruim 8 miljoen banen, aldus de analist.

Uit cijfers van Caixin en Markit bleek dat de Chinese industrie in juni verder is hersteld en zelfs een groeiversnelling laat zien. De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 50,7 in mei naar 51,2 in juni. Ook in verschillende Europese landen, waaronder Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk was er in juni weer sprake van groei. De Amerikaanse industrie liet eveneens weer groei zien, aldus cijfers van ISM. 

Madden van CMC kijkt vandaag nog uit naar de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve. "Bij de vergadering van vorige maand maakte de centrale bank nog duidelijk dat ze alles zal doen om de Amerikaanse economie te ondersteunen", zo merkte Madden op. "Beleggers zullen meer details willen horen over dit standpunt van de Fed."

De euro/dollar noteerde op 1,1255. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1222 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1231 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 1,0 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

FedEx kan woensdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de pakketbezorger dinsdagavond over het afgelopen kwartaal een beter dan verwacht resultaat rapporteerde, omdat de pakketbezorger kon profiteren van de toegenomen populariteit van online winkelen. Het aandeel noteerde 11,7 procent hoger.

General Mills heeft het afgelopen kwartaal een nettowinst geboekt 626 miljoen dollar, ofwel 1,02 dollar per aandeel, op een omzet van 5 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 1,10 dollar per aandeel. De markt rekende op een aangepaste winst van 1,06 dollar per aandeel op een omzet van 4,98 miljard dollar. Het aandeel daalde 1,5 procent.

Macy's daalde 3,6 procent. De warenhuisketen heeft in het afgelopen kwartaal, conform verwachting, rode cijfers geschreven als gevolg van de coronacrisis. Macy's kondigde recent al een nieuwe reorganisatie aan.

Facebook steeg 3,5 procent. De social media-reus heeft de boogaloo-beweging geclassificeerd als een gevaarlijke organisatie en verbannen van zijn netwerk. Facebook meldde in een blogpost meer dan 300 facebook- en Instagram-accounts en 106 groepen verwijderd te hebben die verbonden zijn aan het netwerk "dat actief geweld nastreeft", aldus Facebook.

Tribune Publishing is in gesprek om de mede-oprichter van Alden Global Capital toe te voegen aan het bestuur als onderdeel van een overeenkomst die zou voorkomen dat het hedgefund een vijandig bod zou doen om de rest van het krantenbedrijf in de nabije toekomst te kopen. Tribune Publishing verloor 0,7 procent.

Constellation Brands heeft het afgelopen kwartaal opnieuw verlies geboekt op een licht lagere omzet. De omzet was wel beter dan verwacht en het verlies was op jaarbasis teruggelopen. In een separaat persbericht meldde de brouwer Empathy Wines, een direct to consumer wijnmerk, overgenomen te hebben voor een niet nader genoemd bedrag. Het aandeel noteerde 7,6 procent hoger.

Beyond Meat gaat in een aantal winkels van Alibaba in China zijn vleesvervangers verkopen. Het aandeel won 4,9 procent.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium