beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Futures VS wijzen omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een hogere opening tegemoet, in afwachting van cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,6 procent in het groen.
 
Een banenrapport over juni moet inzicht geven in de situatie op de Amerikaanse arbeidsmarkt, na het versoepelen van coronamaatregelen. De meest recente ontwikkeling, waarin sommige zuidelijke staten weer strenger zijn geworden vanwege oplopende aantallen nieuwe besmettingen, is daarin nog niet zichtbaar.

Een wekelijks cijfer over het aantal nieuwe werkloosheidsuitkeringen zal donderdagmiddag een meer actueel beeld geven. De afgelopen weken stabiliseerde dit cijfer rond 1,5 miljoen, wat betekent dat bedrijven medewerkers blijven ontslaan, al is dat wel minder massaal dan aan het begin van de 'lockdown' eerder dit jaar, toen er een piek van 7 miljoen nieuwe steunaanvragen in een week was.
 
"Iedereen kijkt natuurlijk naar de Amerikaanse arbeidsmarkt", zei Florian Hense van Berenberg. "De Amerikaanse consument is de belangrijkste aanjager van de wereldeconomie."

Signalen van herstel van de Amerikaanse economie hebben het optimisme van sommige beleggers gevoed, dat de schade van de pandemie snel kan worden hersteld. In combinatie met de verwachte stimulering door de Federal Reserve en de regering van Amerikaanse bedrijven en huishoudens met grote hoeveelheden geld helpt de beurzen omhoog.

"Naar mijn idee is dit het begin van een nieuw 'bull market'", zei Patrick Spencer van Baird.

De olieprijs steeg donderdag. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 0,6 procent tot 40,02 dollar, terwijl een september-future Brent 0,6 procent duurder werd op 42,30 dollar.  Woensdagavond sloot de prijs voor een vat West Texas Intermediate ook hoger, op 39,82 dollar, een plus van 1,4 procent.

De euro/dollar stond hoger en noteerde op 1,1280. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1265 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,1254 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Novartis heeft een schikking getroffen met openbare aanklagers in de staat New York voor 678 miljoen dollar, over kwestieuze promotie-activiteiten in de periode 2002 tot en met 2011.

Apple heeft 16 van zijn winkels gesloten in de zuidelijke Amerikaanse staten Florida, Mississippi, Texas en Utah. Tien winkels bevinden zich in Texas, waar het aantal besmettingen met het coronavirus sterk is gestegen. Donderdag gaan er nog 30 winkels dicht, meldde de fabrikant van iPhones en iPads.

De CEO's van Amazon.com Apple, Facebook en het moederbedrijf van Google, Alphabet, zullen later deze maand verschijnen voor het Amerikaanse Congres, in een onderzoek naar de marktmacht van deze bedrijven in de internethandel. Dat meldde een woordvoerder van de commissie van afgevaardigden die het onderzoek uitvoert.
 
McDonald's heeft de heropening van zijn restaurants gepauzeerd, nadat het aantal gevallen van besmettingen met het virus in diverse staten bleef oplopen. Het bedrijf zal drie weken lang geen nieuwe restaurants openstellen voor consumptie ter plaatse. Afhalen en bezorgen doet het fastfoodconcern nog wel.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen sloten woensdag overwegend hoger, dankzij de technologiefondsen. De S&P 500 index sloot 0,5 procent hoger op 3.115,86 punten, terwijl de Dow Jones index 0,3 procent verloor op 25.734,97 punten. Technologiebeurs Nasdaq steeg 1,0 procent tot 10.154,63 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium