beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Futures voorspellen lagere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen dinsdag richting een lagere opening. Rond lunchtijd voorspellen de futures op de S&P 500 een openingsverlies van 1,0 procent.

Op Wall Street lijken beleggers dinsdag vooralsnog aan de zijlijn te blijven na de rally van maandag. De voorzitter van de Atlanta Fed waarschuwde in een interview met de Financial Times dat hij tekenen ziet dat het economisch herstel in de Verenigde Staten stagneert.

"We zien een aantal dingen die verontrustend zijn en suggereren dat het herstel minder soepel verloopt", aldus Raphael Bostic. Volgens de centraal bankier wordt nu bekeken of deze economische stagnatie tijdelijk is of langer zal aanhouden.

"Er zijn handelaren die winst nemen na de rally van maandag", aldus marktstrateeg Sebastien Galy van Nordea Asset Management.

Beleggers blijven kijken naar de ontwikkelingen rond de corona-uitbraak nu Australië de stad Melbourne zes weken op slot doet vanwege de flinke stijging van het aantal besmettingsgevallen en het aantal coronagevallen in de VS nog altijd hard stijgt, inmiddels tot bijna 3 miljoen.

Teleurstellende industriecijfers uit Duitsland en de waarschuwing van de Europese Unie dat de economische krimp dit jaar heviger zal zijn dan eerder verwacht, helpen het beurssentiment dinsdag ook niet.

Op macro-economisch vlak is het dinsdag rustig in de VS. Alleen de ontwikkeling van de vacatures in mei staan op de agenda.

Het muntpaar euro/dollar handelde rond het middaguur op 1,1273 terwijl een vat West Texas Intermediate olie 1,2 procent goedkoper werd.

Bedrijfsnieuws

Aandelen Novavax worden voorbeurs liefst 40 procent meer waard. De vaccinproducent krijgt 1,6 miljard dollar van de Amerikaanse overheid als onderdeel van het 'Operation Warp Speed' vaccinatie-ontwikkelingsprogramma om een coronavaccin te ontwikkelen. Novavax gebruikt de financiering voor de ontwikkeling van een van zijn vaccinkandidaten.

Sunrun, dat zonnepanelen installeert op woningen in de VS, neemt rivaal Vivint Solar over voor 3,2 miljard dollar. In de voorbeurshandel stijgt het aandeel SunRun 8 procent en Vivint zelfs 18 procent.

Sirius XM is dichtbij een deal om Stitcher over te nemen voor 300 miljoen dollar. Dit is de podcastdienst van E.W. Scripps. In de voorbeurshandel noteert het aandeel Sirius XM vlak en wordt in aandelen E.W. Scripps nog niet gehandeld.

Het aandeel Bayer staat dinsdag onder druk, nadat een Amerikaanse rechtbank twijfels uitte of het Duitse chemiebedrijf door kan met zijn plan voor toekomstige schadeclaims rond bestrijdingsmiddel Roundup. Vorige maand schikte Bayer voor een bedrag dat kan oplopen tot 12 miljard dollar de claims dat het bedrijf gezondheidsschade heeft veroorzaakt bij gebruikers van de onkruidverdelger.

Google, Facebook en Twitter zijn enkele van de techbedrijven die niet langer gegevens van gebruikers verstrekken aan de politie in Hongkong na het in werking treden van de Chinese veiligheidswet in de stadstaat.

Data-analysebedrijf Palantir heeft zijn plannen voor een beursgang ingeleverd bij de U.S. Securities and Exchange Commission. Palantir is een van de oudste start-ups in Silicon Valley en zegt al jaren naar de beurs te willen gaan. Het bedrijf hielp de Amerikaanse overheid in 2011 om Osama bin Laden te traceren.

Slotstanden

Wall Street sloot maandag overtuigend hoger. De S&P 500 index steeg 1,6 procent tot 3.179,72 punten, de Dow Jones index won 1,8 procent op 26.287,03 punten en de Nasdaq sloot 2,2 procent in de plus op 10.433,65 punten.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: NYSE

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium