beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street koerst af op lager slot

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden dinsdag pakweg anderhalf uur voor de slotbel lager.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,4 procent tot 3.167,55 punten, de Dow Jones index verloor 0,8 procent op 26.087,78 punten en de Nasdaq noteerde 0,1 procent hoger op 10.428,41 punten.

Markten stonden dinsdag onder druk, vanwege de vrees onder beleggers dat de recente rally te ver is doorgeslagen, gezien het fragmentarische economische herstel. De belangrijkste Amerikaanse benchmarks sloten maandag voor de vijfde opeenvolgende dag hoger, terwijl de technisch zware Nasdaq een record bereikte.

"Sommige beleggers zullen hun winsten pakken na de rally van gisteren", zei marktanalist Sebastien Galy van Nordea Asset Management, die tevens wees op tegenvallende industriële productiedata uit Duitsland als reden voor de druk op de beurzen. "Als Duitsland hoest, wordt iedereen verkouden", voegde hij toe.

Het economisch herstel in de Verenigde Staten dreigt af te vlakken nu het aantal coronabesmettingen hard toeneemt in een groot aantal Amerikaanse staten, waarschuwde de voorzitter van de Atlanta Fed, Raphael Bostic, dinsdag in een interview met de Financial Times.

De tegenvallende data laten volgens econoom Carsten Brzeski van ING zien hoe moeilijk de terugkeer naar normaliteit zal zijn. "Na het opheffen van de lockdown-maatregelen hadden bedrijven terughoudender moeten zijn dan consumenten", zei hij.

Beleggers houden intussen de infectiepercentages van het coronavirus nauwlettend in de gaten. "We bevinden ons in een situatie waarbij het laatste nieuws uit de VS, Duitsland, delen van het VK en de lockdown in Melbourne beleggers eraan herinnert dat niet alles op dit traject [naar normalisering] soepel zal verlopen", zei econoom Peter Dixon van Commerzbank.

Op macro-economisch vlak werd dinsdag in de Verenigde Staten bekend dat het aantal vacatures in de Verenigde Staten in mei is gestegen naar 5,4 miljoen stuks, van ruim 5,0 miljoen in april.

De euro/dollar noteerde op 1,1298. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1298 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1308 op de borden. 

Olie noteerde dinsdag tot 0,1 procent hoger.

Woensdag staan in de Verenigde Staten op macro-economisch vlak een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen, gevolgd door de wekelijkse olievoorraden en het consumentenkrediet in mei. 

Bedrijfsnieuws

Google, Facebook en Twitter zijn enkele van de techbedrijven die niet langer gegevens van gebruikers verstrekken aan de politie in Hongkong na het in werking treden van de Chinese veiligheidswet in de stadstaat. Alphabet, de moedermaatschappij van Google, steeg 0,1 procent, Facebook won 1,4 procent en Twitter noteerde 2,4 procent hoger/lager.

Novavax steeg 33,8 procent, na het nieuws dat de vaccinproducent 1,6 miljard dollar van de Amerikaanse overheid krijgt als onderdeel van het 'Operation Warp Speed' vaccinatie-ontwikkelingsprogramma om een coronavaccin te ontwikkelen.

Moderna steeg 3,9 procent. Hoewel de Amerikaanse overheid het concern met bijna 500 miljoen dollar ondersteunt in de zoektocht naar een coronavaccin, zou er ruzie zijn tussen wetenschappers van de overheid en het bedrijf over de aanpak van dit proces.

Sectorgenoot Regeneron steeg 3,8 procent, na het nieuws dat de Amerikaanse overheid 450 miljoen dollar investeert in de coronabehandeling van het bedrijf.

Deutsche Bank heeft voor 150 miljoen dollar geschikt met de Amerikaanse toezichthouder DFS in de Epstein-zaak vanwege significante nalevingsfouten in zijn transacties met de zedendelinquent, die vorig jaar zelfmoord pleegde. De schikking heeft ook betrekking op nalevingskwesties met Danske Bank en FBME Bank. Het aandeel Deutsche Bank, dat tevens een notering in de VS heeft, noteerde 0,2 procent lager.

SunRun, dat zonnepanelen installeert op woningen in de VS, neemt rivaal Vivint Solar over voor 3,2 miljard dollar. SunRun steeg 24,1 procent, terwijl Vivint 39,0 procent won.

Hamburgerketen Shake Shack daalde 4,9 procent na tegenvallende kwartaalcijfers.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen