beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen sluiten lager

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag lager gesloten. De STOXX Europe 600 index sloot met een verlies van 0,8 procent op 363,64 punten. De Franse CAC 40 noteerde een min van 1,2 procent met een stand van 4.921,01 punten. De Britse FTSE daalde donderdag 1,7 procent tot 6.049,62 punten.

De Duitse DAX wist de schade te beperken, nadat softwareconcern SAP met beter dan verwachte tweede kwartaalcijfers kwam. De index sloot een fractie lager op 12.489,46 punten.

"De aandelenmarkten eindigden diep in het rood, omdat de coronapandemie nog steeds door de hoofden van beleggers speelt", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "Er zijn nog altijd zorgen dat het aantal besmettingen zal stijgen, omdat lockdownmaatregelen zijn versoepeld. Beleggers in Europa kijken nauwlettend naar de ontwikkelingen in de VS", aldus de marktkenner, die erop wees dat 42 van de 50 Amerikaanse staten woensdag een toename in het aantal Covid-19 gevallen rapporteerden.

Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat de inflatie in China in juni is opgelopen. De producentenprijzen daalden in dezelfde maand, maar minder sterk dan in april en mei.

De Duitse export is in de maand mei op maandbasis weer gestegen, met 9 procent, maar ten opzichte van dezelfde maand in 2019 was het niveau nog 30 procent lager. Dit gold ook voor de import van goederen, die op maandbasis met 3,5 procent toenam en op jaarbasis juist 22 procent daalde.

Volgens econoom Carsten Brzeski van ING is er nog veel ruimte voor verbetering en lijkt vooralsnog alleen in de binnenlandse economie in Duitsland sprake van een V-vormig economisch herstel. De export en industrie blijven achter, aldus Brzeski.

De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,1303. De prijs voor een vat WTI-olie noteerde bijna 3 procent in het rood en daarmee weer onder de 40 dollar.

Bedrijfsnieuws

SAP heeft in het tweede kwartaal de operationele winst flink zien verbeteren, mede omdat de omzet uit softwarelicenties minder dan verwacht daalde. SAP verwacht het kwartaal te eindigen met circa 6,7 miljard euro aan cloudopdrachten, hetgeen een stijging betekent van 20 procent. De koers van het aandeel steeg donderdag 4,6 procent.

Siemens Mobility ziet één van zijn twee CEO’s vertrekken. De koers van het aandeel Siemens sloot donderdag 0,1 procent hoger.

ING heeft donderdag het koersdoel voor ABN AMRO gehalveerd van 18,50 naar 9,25 euro met een onveranderd Houden advies. Het aandeel werd 2,6 procent minder waard.
 
Ahold Delhaize overweegt zich te mengen in de overnamestrijd rond Hema om zo zijn concurrentiepositie ten opzicht van Jumbo te verdedigen, meldde Het Financieele Dagblad op basis van bronnen. Analisten van Kepler Cheuvreux zien weinig heil in een overname. De koers van het aandeel Ahold Delhaize verloor 0,7 procent.

Halfgeleiders deden het donderdag goed, mede dankzij een aantal positieve analistenrapporten. Zo steeg ASMI 1,9 procent in Amsterdam en STMicroelectronics in Parijs 1,1 procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag rond het Europese slot flink lager.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Deutsche Börse AG