beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street onder druk

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen donderdag overwegend lager. Met nog een paar uur handel te gaan noteert de S&P 500 0,7 procent in de min en verliest de Dow Jones index 1,2 procent. De Nasdaq stijgt 0,3 procent.

Er is meer volatiliteit, wat volgens vermogensbeheerder Jack Janasiewicz van Natixis Investment Managers Solutions geen verrassing is, omdat de markten meebewegen op nieuwsberichten, zoals over de ontwikkeling van het coronavirus, maar ook over de staat van de economie.

Veel aandacht ging donderdagmiddag uit naar de wekelijkse steunaanvragen omdat die een goede indicatie zijn voor het herstel van de economie en de arbeidsmarkt.

Het aantal Amerikanen dat afgelopen week een nieuwe aanvraag indiende voor een werkloosheidsuitkering daalde tot 1,31 miljoen, van 1,41 miljoen een week eerder. Het cijfer is beter dan verwacht: economen rekenden vooraf op bijna 1,39 miljoen nieuwe aanvragen.  

Het wekelijkse cijfer, dat als belangrijke indicator wordt gezien van de economische impact van de coronacrisis in de VS, schoot naar ongekende hoogte in april en stagneerde de afgelopen weken op het nog altijd zeer hoge niveau van circa 1,5 miljoen, wat de vrees oproept dat het herstel van de Amerikaanse economie aan het stagneren is.

"Het cijfer blijft erg hoog", stelden analisten van UniCredit. "De herinvoering van beperkingen in verschillende Amerikaanse staten met stijgende aantallen van nieuwe coronagevallen zou al een effect kunnen hebben."

"De Amerikaanse economie is herstellende maar dat herstel is niet zo soepel als de [macro]data suggereren", meent marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade. "Het momentum voor economisch herstel lijkt te vertragen of af te vlakken."

Tegenover het iets beter dan verwachte werkloosheidscijfer staat een steeds verder stijgend aantal Covid-19 besmettingen in de VS, waar nu ruim 3 miljoen van de 12 miljoen gevallen wereldwijd zijn vastgesteld.

Beleggers hebben de heropleving van het virus in sommige Amerikaanse staten in de afgelopen weken genegeerd, omdat ze rekenen op verdere fiscale en monetaire stimulering om de economie en aandelenkoersen overeind te houden.

Ondertussen lijken techaandelen ondanks de pandemie niet te stoppen. Bedrijven als Microsoft en Amazon profiteren van het feit dat mensen meer thuis werken en gebruik maken van clouddiensten, en dat er meer online wordt gewinkeld.

Wedbush-analist Daniel Ives denkt dat techaandelen zeker nog 20 tot 30 procent kunnen stijgen. "Hoewel de zorgen over een tweede coronagolf en zwakke economische data de komende maanden voor volatiliteit zullen zorgen, zeker met het cijferseizoen voor de deur, blijven we zeer positief over de techsector de rest van het jaar." Ives denkt dat vooral bedrijven die clouddiensten en/of beveiligingssoftware aanbieden het goed zullen doen.


De olieprijs daalt donderdag 2,5 procent. De euro/dollar noteert op 1,1295.

Bedrijfsnieuws

Aandelen van bedrijven die hopen op een spoedig economisch herstel en niet zitten te wachten op nieuwe lockdowns, zoals in de luchtvaartsector en reisbranche, staan donderdag onder druk. Delta Air Lines, Royal Caribbean, American Airlines en United Airlines verliezen 3 tot 6 procent.

Techaandelen als Apple, Microsoft en Tesla noteren een half tot 1 procent in het groen. Amazon.com won 3 procent. Het bedrijf trof een schikking met het Amerikaanse ministerie van Financiën. Het platform zou goederen en diensten hebben geleverd aan personen en entiteiten buiten de VS en daarmee economische en handelssancties van de Amerikaanse overheid hebben geschonden.

Walgreens Boots Alliance is in het afgelopen kwartaal hard getroffen door de corona-uitbraak en wil daarom flink in het personeelsbestand snijden. Het aandeel daalt 8,5 procent. 

Ook Harley-Davidson gaat reorganiseren. De motorfabrikant schrapt daarbij 700 banen, ongeveer 14 procent van zijn personeelsbestand. Dit brengt een herstructureringslast met zich mee van 50 miljoen dollar, waarvan Harley-Davidson 42 miljoen dollar zal afschrijven in het tweede kwartaal. Het aandeel daalt 0,5 procent.

Aandelen Bed Bath & Beyond leveren donderdag 24 procent in na zwakke resultaten in het eerste kwartaal. In de verslagperiode draaide de keten van woonwinkels verlies en daalde de omzet ruim 49 procent. De resultaten waren bovendien onder de marktverwachting.

Costco heeft in juni meer omzet behaald dan een jaar eerder, terwijl de behaalde omzet uit e-commerce zelfs bijna verdubbelde. Het aandeel gaat 3,0 procent hoger.

General Motors heeft nul op het rekest gekregen van een federale rechtbank in de VS. De autofabrikant claimde dat rivaal Fiat Chrysler vakbondsvertegenwoordigers heeft betaald om lagere arbeidskosten voor vakbondsleden te accepteren. De rechtbank was van oordeel dat GM hier niet de primaire benadeelde partij was, zoals GM-topman Mary Barra leek te menen. GM daalt 4,8 procent en Fiat Chrysler levert 1,4 procent in.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: NYSE

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium