beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen licht hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden vrijdag licht hoger, waarmee de aandelenmarkten een afwachtende positie innemen.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde vrijdag rond het middaguur een winst van 0,4 procent op 363,50 punten. De Duitse DAX liet een plus zien van 0,2 procent op 12.523,60 punten. De Franse CAC 40 noteerde een stijging van eveneens 0,2 procent met een stand van 4.928,15 punten. De Britse FTSE steeg vrijdag 0,4 procent naar 6.072,40 punten.

De industriële productie van Frankrijk over mei liet een herstel op maandbasis zien, terwijl deze op jaarbasis met een kwart terugviel. De stijging van bijna 20 procent op maandbasis was wel beduidend beter dan verwacht.

Ook de Italianen konden vrijdag over mei een productieherstel melden. Die was zelfs robuust met een stijging van ruim 40 procent op maandbasis. Ook hier op jaarbasis nog geen plussen, want ten opzichte van mei 2019 daalde productie nog altijd met bijna 30 procent.

Vanmiddag staan in de Verenigde Staten alleen de producentenprijzen over juni op de agenda en die worden op maandbasis 0,4 procent hoger ingeschat.

De ministers van financiën van de landen die deel uitmaken van de Europese Unie komen vrijdag ter vergadering bijeen. Voorzitter Charles Michel van de Europese Raad presenteerde vanochtend zijn voorstel voor de Europee begroting en het herstelfonds. Daarbij riep hij alle lidstaten op om een stap in elkaars richting te doen om volgende week tijdens de Europese Raad tot een akkoord te komen over de steunmaatregelen.

Olie noteerde vrijdag lager. Een augustus-future West Texas Intermediate noteerde 2,3 procent in het rood op 38,74 dollar, terwijl voor een september-future Brent 41,52 dollar werd betaald, een daling van 2,0 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1293 Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1259 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1290 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Carlsberg heeft in de eerste helft van 2020 de omzet en de volumes flink onder druk zien staan, nadat deze trend al in het eerste kwartaal zichtbaar was. Carlsberg liet zijn outlook al in april van dit jaar al schieten, maar maakte vrijdag wel melding van herstel in de regio's waar de horeca weer openging. Het aandeel Carlsberg noteerde vrijdag 1,0 procent lager.

ING is van plan nog eens een kwart van de Nederlandse kantoren sluiten. Dit stelde topman Ruud van Dusschoten van ING Nederland vrijdag tegenover De Telegraaf. ING zag zijn aandelenkoers met 1,7 procent oplopen.

Morgan Stanley heeft vrijdag het koersdoel voor ASML verhoogd van 275,00 naar 380,00 euro met een onveranderd Overwogen advies. De chipmachinemaker kreeg een koersstijging voor zijn aandeel mee van X procent. Sectorgenoot kreeg een koersdoelverhoging van JPMorgan Cazenove naar 155,00 euro. ASMI steeg 1,3 procent.

In Frankfurt was het met het aantal plussen schamel gesteld, maar er waren toch 3 die meer dan één procent koerswinst konden bijschrijven. Aan de minzijde lag het zwaartepunt bij aandelen met een zeer bescheiden verlies, waarmee de balans voor de hoofdindex relatief gunstig uitviel.

In Parijs viel de koerswinst van 5,0 procent voor het aandeel STMicroelectronics op. Ook bij de hoofdgraadmeter op de beurs in de Franse hoofdstad noteerde met merendeel van de aandelen lager, maar in veel gevallen onder 1,0 procent. Na STMicroelectronics volgde Air Liquide met een plus van 1,6 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,5 procent in het rood.

De S&P 500 verloor donderdag 0,6 procent tot 3.152,05 punten in de min en de Dow Jones index leverde 1,4 procent in op een slot van 25.706,09 punten. De Nasdaq steeg 0,5 procent tot 10.547,75 punten, een nieuw record.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium