beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Olieprijs lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag gedaald. Op een settlement van 40,10 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,45 dollar of 1,1 procent goedkoper. 

"De olieprijs stond vandaag wat lager, na berichten dat oliekartel OPEC en aangesloten landen overwegen om de productiebeperkingen terug te schroeven", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. 

In april sprak OPEC+ een historische productiebeperking af van 9,7 miljoen vaten per dag voor mei en juni, in de angst dat de coronacrisis een langdurige val in de olievraag tot gevolg zou hebben. De beperkende maatregelen werden vervolgens verlengd tot eind juli. 

"Een combinatie van forse productiebeperkingen en een opleving in de vraag nu economieën weer heropenen, hielp de olieprijs vooruit in de afgelopen maanden", zo stelde Madden. "Nu zijn er geruchten dat Saoedi-Arabië overweegt om enkele strenge productiebeperkingen op te heffen." In het voorstel van Saoedi-Arabië worden de beperkingen teruggeschroefd tot 7,7 miljoen vaten per dag vanaf augustus, zo meldde The Wall Street Journal.   

"Juli kan een wankele maand worden voor olie, waarbij de recente opleving in het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten en elders de zorgen over de olievraag weer doet oplaaien", aldus strateeg Stephen Innes van AxiCorp. 

Andere analisten voorzien geen grote implicaties voor de oliemarkt, indien wordt besloten om per 1 augustus de productiebeperkingen terug te schroeven. "Als de maatregelen per 1 augustus worden teruggeschroefd, dan zal dat niet tot een andere visie over de oliemarkt leiden, omdat de meesten er al vanuit gingen dat OPEC+ in deze fase tot een dergelijk besluit zou komen", aldus analist Warren Patterson van ING. "Aanhoudende, forse productiebeperkingen zouden een grotere verrassing zijn."

Het Joint Technical Committee van de OPEC en het Joint Ministerial Monitoring Committee, dat zich bezig houdt met de naleving van de productieafspraken, hebben komende week weer een vergadering maar zij hebben geen beslissingsbevoegdheid. OPEC+ komt vooralsnog niet eerder dan eind dit jaar weer bij elkaar.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News