beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street verspeelt flinke winsten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen verspeelden maandag in het laatste uur van de handel vrijwel alle winsten van eerder op de dag. De toonaangevende S&P 500 index sloot tot 0,9 procent in het rood op 3.155,22 punten, terwijl de Dow Jonex-index een pas op de plaats maakte op 26.085,80 punten. Techbeurs Nasdaq leverde 2,1 procent in op 10.390,84 punten.

Vooral techaandelen werden van hand gedaan in het laatste handelsuur, nadat de Nasdaq 100-index eerder op de dag nog boven het recordniveau van 11.000 koerste. De beurzen zakten weg, nadat de staat Californië besloot dat restaurants, cafés, musea en bioscopen in de staat voorlopig niet meer open mogen om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 

Eerder op de dag koersten de Amerikaanse aandelenmarkten nog overtuigend hoger met winsten van 1,4 tot 2,0 procent. Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets waren beleggers te spreken over  berichtgeving rond Pfizer en BioNTech. Pfizer en BioNTech werken samen aan medicijnen die hopelijk als vaccin kunnen dienen tegen Covid-19. Eerder vandaag kende de Amerikaanse toezichthouder FDA twee van de vier medicijnen van de bedrijven een Fast Track-status toe, waardoor ze sneller worden beoordeeld. "Er is geen garantie dat hier iets uit rolt, maar het is een stap in de goede richting en dat deed het sentiment op de beurs aanvankelijk goed", aldus Madden. Pfizer en BioNTech sloten respectievelijk 4,1 procent en 10,6 procent hoger.

Toch zakten de beurzen weg. Madden benadrukte dat de coronacrisis nog steeds een groot probleem vormt. "We zijn nog lang niet uit de gevarenzone", zo waarschuwde analist John Carey van Amundi Pioneer. "Zelfs als er een vaccin komt, duurt het nog een tijd voordat iedereen het kan krijgen."

De teller van het aantal coronabesmettingen staat wereldwijd op circa 13 miljoen. Ruim 570.000 personen zijn inmiddels overleden aan de gevolgen van het virus. De Amerikaanse staat Florida rapporteerde zondag met meer dan 15.000 nieuwe besmettingen het hoogste aantal nieuwe gevallen voor een staat in één dag sinds het begin van de pandemie. "Beleggers zullen de situatie nauwlettend in de gaten willen houden", aldus Madden. 

Beleggers richten hun vizier op grote Amerikaanse bedrijven die deze week hun resultaten zullen publiceren en daarbij inzicht geven in de impact van de coronapandemie op hun activiteiten. De markt hoopt op basis van de bedrijfscijfers tevens een indruk te krijgen van het tempo van het economisch herstel.

Economen zijn het er over het algemeen over eens dat het in juni afgesloten kwartaal waarschijnlijk de sterkste neergang in activiteit zal laten zien, hoewel de omvang van de schade nog steeds onduidelijk is. De toename van het aantal coronagevallen heeft in de Verenigde Staten tot nieuwe beperkingen van de bewegingsvrijheid geleid, zowel op zakelijk als op sociaal vlak, en dreigt het herstel van de economie te vertragen.

"Er is optimisme over het aanstaande cijferseizoen", zei strateeg Jane Foley van Rabobank. "Mensen hebben het tweede kwartaal afgeschreven, maar ze hebben hoge verwachtingen voor het derde kwartaal. Mogelijk moet de markt de winstverwachtingen verlagen", voegde Foley toe.

Dinsdag trappen de financials af en verder openen onder meer Johnson & Johnson en Netflix deze week de boeken.

De euro/dollar noteerde op 1,1349. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1299 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1298 op de borden.

De olieprijs is maandag gedaald. Op een settlement van 40,10 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,45 dollar of 1,1 procent goedkoper. "De olieprijs stond vandaag wat lager, na berichten dat oliekartel OPEC en aangesloten landen overwegen om de productiebeperkingen terug te schroeven", aldus Madden van CMC. 

Bedrijfsnieuws

Analog Devices voert gesprekken over de overname van concurrent Maxim Integrated Products voor 20 miljard dollar, meldden bronnen bekend met de situatie. Het aandeel Analog daalde met bijna zes procent, terwijl Maxim ruim acht procent steeg.

PepsiCo heeft in het tweede kwartaal een lagere winst behaald, maar wist de omzet redelijk op peil te houden ondanks de uitdagingen vanwege de coronapandemie. De resultaten waren boven verwachting. Het aandeel steeg met enkele tienden van een procent.

MultiPlan gaat fuseren met Churchill Capital, een zogenaamde SPAC, ofwel een acquisitiebedrijf voor speciale doeleinden, in een deal ter waarde van 11 miljard dollar, waaronder de zorgverlener naar de beurs wordt gebracht.

Tesla steeg aanvankelijk fors met 16 procent, maar kon de winsten niet vasthouden en sloot uiteindelijk ruim drie procent lager. Het aandeel van de elektrische autobouwer zat al een tijd flink in de lift en de waarde van de autobouwer is inmiddels opgelopen tot circa 321 miljard dollar. Daarmee is Tesla het waardevolste automerk ter wereld. Roth Capital trok maandag het verkoopadvies op Tesla in. Het advies werd verhoogd naar Neutraal en het koersdoel ging van 350 naar 750 dollar. 

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
    Vochtprobleem drijft Alfen in het nauw 02 apr | Analyse en Advies
  3. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium
    Wereldhave leeft op 04 apr | Lange termijn adviezen