beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street sluit overwegend hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag overwegend hoger gesloten. De S&P 500 steeg 0,2 procent op 3.257,30 punten. De Dow Jones index won 0,6 procent op 26.840,40 punten en de Nasdaq eindigde 0,8 procent lager op een slot van 10.680,36 punten.

Maandag trokken de techsector nog de kar en bereikte de Nasdaq een nieuwe recordstand. Techfondsen presteerden de afgelopen tijd beter dan de bredere aandelenmarkten, zag ook vermogensbeheerder Luc Filip van SYZ Private Banking. Waar dinsdag sprake leek van een adempauze, zullen de grote techfondsen vermoedelijk de komende dagen weer in beweging komen wanneer zwaargewichten als Microsoft en Amazon hun resultaten bekendmaken.

Verder werd dinsdag in New York positief gereageerd op het akkoord dat de Europese Unie heeft gesloten over een herstelfonds om de impact van de coronacrisis te bestrijden. In de Verenigde Staten hopen beleggers volgens marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade ook op nieuwe stimulering. De vraag is volgens de analist niet of er een tweede steunpakket komt, maar vooral hoe omvangrijk dit pakket zal zijn.

"Dit komt omdat beleidsmakers de kwestie niet half opgelost kunnen laten; de economische toestand en de gezondheidssituatie in de VS zijn nog steeds rampzalig en moeten onmiddellijk worden aangepakt", stelde Aslam.

Eind deze maand loopt de regeling af waarmee werklozen in de VS 600 dollar per week aan extra bijstand kunnen ontvangen. De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin rekent op een nieuw stimuleringspakket van minimaal 1.000 miljard dollar, terwijl de Democraten een pakket van zeker 3.000 miljard dollar zouden steunen.

De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Mike Pompeo had dinsdag een constructieve ontmoeting gehad met de Britse premier Boris Johnson, waarbij ze onder meer spraken over China, nadat Londen vorige week bekendmaakte dat het telecombedrijven wil verbieden om nieuwe 5G-technologie van het Chinese Huawei Technologies te kopen.

Volgens Pompeo was het een "openhartig overleg" over kwesties variërend van 5G-technologie tot onderhandelingen over een handelsakkoord tussen de VS en het VK. Verdere details gaf de minister niet. Pompeo uitte wel kritiek op China en hun aanpak van de corona-uitbraak.

Op macro-economisch vlak was het dinsdag rustig. In juni steeg de Chicago Fed activiteitsindex naar naar 4,11 in juni, tegen een herzien indexniveau van 3,50 in mei. Een positieve indexstand duidt op een groei die boven het historisch gemiddelde ligt, waar een negatieve indexstand duidt op groei beneden de trend.

De olieprijs is dinsdag gestegen naar het hoogste niveau in vier maanden. Een vat West Texas Intermediate werd op de settlement 2,8 procent duurder op 41,96 dollar. De augustus-future expireerde dinsdag. Vanaf woensdag geldt de september-future. Die steeg dinsdag 2,4 procent.

Analist Edward Moya van Oanda ziet een voorzichtige uitbraak van de olieprijs die de afgelopen tijd in een krappe bandbreedte handelde, "maar het ontbreekt nog steeds aan een sterke katalysator waarmee WTI kan uitbreken boven de 45 dollar", aldus de marktvorser.

Volgende richtpunt voor de oliemarkten zijn de voorradenrapporten van het American Petroleum Institute en het Amerikaanse energieministerie op respectievelijk dinsdagavond en woensdagmiddag. Voor laatstgenoemde wordt een daling van de olievoorraden met 7,5 miljoen vaten verwacht. De benzinevoorraden zijn vorige week vermoedelijk met ruim 3 miljoen vaten geslonken.

De euro/dollar noteerde dinsdagavond op 1,1528. 

Bedrijfsnieuws

Vanmiddag kwamen Coca-Cola, Lockheed Martin en Philip Morris met cijfers, terwijl Texas Instruments en Snap nabeurs de boeken openen. 

Lockheed Martin behaalde afgelopen kwartaal een hogere omzet en de winst en besloot de verwachtingen voor het hele jaar opwaarts bij te stellen. Waar eerder nog uitgegaan werd van een omzet van 62,25 tot 64,0 miljard dollar, rekent het defensiebedrijf nu op 63,5 tot 65,0 miljard dollar. Dat zou een aangepaste winst per aandeel moeten opleveren van 23,75 tot 24,05 dollar. Dat is meer dan de 23,65 tot 23,95 dollar waarop aanvankelijk nog werd gemikt door de defensiespecialist. Het aandeel sloot 2,6 procent hoger.

Philip Morris boekte in het tweede kwartaal fors minder omzet, maar zag de winst wel hoger uitvallen dan verwacht. Het bedrijf denkt dit jaar een winst per aandeel te genereren van 4,84 tot 4,99 dollar. In 2019 was dit 4,61 dollar. De aangepaste winst per aandeel stijgt met 2 tot 5 procent naar verwachting van de fabrikant, van 5,13 naar 5,23 tot 5,38 dollar per aandeel. Het aandeel eindigde dinsdag 4,2 procent hoger. 

Coca-Cola had in het tweede kwartaal flink last van de coronacrisis, maar verwacht geleidelijk herstel in het tweede halfjaar. Toch wilde de frisdrankgigant geen concrete outlook afgeven voor heel 2020. De omzet daalde met 28 procent tot minder dan 7,2 miljard dollar, wat iets minder is dan de analistenconsensus samengesteld door FactSet. De winst was beter dan verwacht en het aandeel sloot 2,3 procent in de plus. 

eBay heeft een akkoord bereikt over de verkoop van zijn advertentietak aan het Noorse Adevinta. eBay ontvangt 2,5 miljard dollar in contanten en 540 miljoen aandelen Adevinta. Daarmee verkrijgt eBay een belang van 44 procent in het Noorse bedrijf. Naar verwachting wordt de deal in het eerste kwartaal van 2021 afgerond. Het aandeel eBay ging 3,2 procent lager. 

IBM heeft in het afgelopen kwartaal beter dan verwacht gepresteerd. IBM zag de cloud- en hardware-activiteiten aantrekken, terwijl de omzet uit diensten onder druk stond, omdat diverse klanten de hand op de knip hielden. Vanwege de huidige onzekerheden gerelateerd aan de coronacrisis, wilde IBM geen outlook afgeven voor de rest van het jaar. Het aandeel verloor 0,3 procent. 

Aandeelhouders van E*Trade zijn maandag akkoord gegaan met de geplande overname van de broker door Morgan Stanley. Bepaalde toezichthouders moeten nog goedkeuring geven aan de overname, maar het Amerikaanse ministerie van justitie is al akkoord. Het aandeel steeg 1,0 procent. 

LinkedIn wil ongeveer 6 procent van zijn totale personeelsbestand, ofwel 960 werknemers, ontslaan, omdat het social mediabedrijf hard door de coronacrisis wordt geraakt. Het aantal bedrijven dat gebruik maakt van de diensten van LinkedIn is vanwege de virusuitbraak gedaald. LinkedIn is onderdeel van Microsoft, dat in 2016 ruim 26 miljard dollar neertelde voor het bedrijf. Het aandeel Microsoft verloor 1,4 procent. 

Bron: ABM Financial NewsBeeld: NYSE

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen