beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag hoger gesloten, nadat de Fed conform de verwachting zijn belangrijkste rentetarief handhaafde.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 1,2 procent tot 3.258,45 punten, de Dow Jones index won 0,6 procent op 26.539,57 punten en de Nasdaq sloot 1,4 procent hoger op 10.542,94 punten.

Het Fed-rentebesluit domineerde woensdag de handelsdag. Conform de verwachting handhaafde de centrale bank de federal funds rate  op 0,00 tot 0,25 procent. Ook het discontotarief bleef 0,25 procent. De Amerikaanse centrale bank herhaalde zijn volledige scala aan instrumenten te zullen blijven inzetten om de Amerikaanse economie te ondersteunen om zo de maximale doelstellingen op het gebied van werkgelegenheid en prijsstabiliteit te kunnen realiseren.

De Fed benadrukte dat de algehele financiële omstandigheden de afgelopen maanden zijn verbeterd, maar dat het pad van de Amerikaanse economie "aanzienlijk zal afhangen van het verloop van het coronavirus".

In een persconferentie volgend op het besluit zei Fed-voorzitter Jerome Powell echter dat het tempo van het economisch herstel vertraagt, maar dat het te vroeg is om te zeggen of dit zal aanhouden. "Ik denk dat er dientengevolge behoefte zal zijn aan meer monetair beleid en fiscale ondersteuning", voegde hij toe. 

"De economie heeft waarschijnlijk meer hulp nodig van de Fed en het Congres. De centrale bank zal zolang als nodig maatregelen nemen om enige verlichting en stabiliteit te bieden, om ervoor te zorgen dat het herstel zo sterk mogelijk zal zijn en om de blijvende schade aan de economie te beperken", aldus Powell. Hij voegde eraan toe dat de economische vooruitzichten erg onzeker zijn en dat de toenemende ziektegevallen als gevolg van de pandemie de activiteit lijken te drukken.

Dinsdag liet de Fed al weten een groot deel van zijn kredietprogramma's bedoeld om de Amerikaanse economie te ondersteunen tijdens de coronacrisis tot zeker het eind van het jaar te verlengen.

Er zijn in totaal 9 speciale kredietprogramma's die de Verenigde Staten door de COVID-19 pandemie moeten loodsen. 

Op macro-economisch vlak werd woensdag verder nog bekend dat de groothandelsvoorraden in de VS in juni op jaarbasis met 6,1 procent zijn gedaald, terwijl op maandbasis sprake was van een terugval van 2,0 procent.

Het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten is vorige week gedaald. De marktindex daalde van 848,8 naar 841,9.

De index aanstaande woningverkopen is in juni op maandbasis met 16,6 procent gestegen tot 116,1. Op jaarbasis stegen de verkopen met 6,3 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1775. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1752 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1714 op de borden.  

De september-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 0,23 dollar, ofwel 0,6 procent, hoger op 41,27 dollar. De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn in de week eindigend op 24 juli gedaald met ruim 10,6 miljoen vaten tot een kleine 526,0 miljoen vaten.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en voorlopige economische groeicijfers over het tweede kwartaal

Bedrijfsnieuws

General Electric heeft in het tweede kwartaal van 2020 de resultaten stevig onder druk zien staan. Het Amerikaanse industriële conglomeraat verloor ruim 4,0 procent.

Garmin heeft in het tweede kwartaal van 2020 minder omzet en winst behaald. De Amerikaanse navigatiespecialist daalde circa 0,5 procent.

Kodak steeg woensdag ruim 300 procent. De Amerikaanse overheid heeft een lening van 765 miljoen dollar verstrekt aan het bedrijf dat wereldberoemd werd met het maken van filmrolletjes. Die lening is bedoeld voor het maken van ingrediënten voor medicijnen. Met Kodak lijkt Washington minder afhankelijk te willen worden van de aanvoer van magistrale bereidingen uit China.

General Motors heeft in het het tweede kwartaal van 2020 de omzet zien halveren en belandde zo in de rode cijfers. De autobouwer verloor circa 1,7 procent.

Boeing heeft in het tweede kwartaal meer dan verwacht tegenwind ervaren van de coronacrisis en de aan de grond houden van de 737 MAX toestellen. Het aandeel noteerde bijna 3,0 procent lager.

Starbucks werd ook in het afgelopen kwartaal zwaar geraakt door de gevolgen van de coronapandemie, waardoor restaurants gesloten waren vanwege lockdownmaatregelen en dook diep in het rood. Het verlies was echter minder groot dan analisten hadden gevreesd. Het aandeel steeg ruim 3,5 procent.

De CEO's van de vier Big Techs, Amazon.com, Apple, Facebook en Alphabet, werden woensdag door een antitrust-panel van het Huis van Afgevaardigden aan de tand gevoeld over de enorme macht van hun bedrijven. Amazon.com steeg 0,9 procent, Apple won 1,8 procent, Facebook steeg 1,1 procent en Alphabet noteerde 1,2 procent hoger.

Spotify heeft in het tweede kwartaal meer gebruikers weten te verleiden en zag de omzet met dubbele cijfers stijgen, maar leed desondanks een groter verlies. Het aandeel verloor circa 1,8 procent.

Visa presteerde in het afgelopen kwartaal boven verwachting, maar zag de betaalvolumes dalen vanwege de impact van het coronavirus. Het aandeel steeg 0,7 procent.

eBay presteerde in het afgelopen kwartaal beter dan verwacht met 8 miljoen nieuwe gebruikers en verhoogde de outlook voor heel het boekjaar. Voor 2020 mikt het online veilinghuis nu op een omzet van 10,56 miljard tot 10,75 miljard dollar met een aangepaste winst per aandeel van 3,47 tot 3,59 dollar. Het aandeel noteerde ruim 3,0 procent lager.

Nabeurs staan de cijfers van onder meer PayPal en Qualcomm nog op de rol.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium