beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Amerikaanse futures wijzen op hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen maandag rond het middaguur op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het rood.

De Amerikaanse aandelenmarkten zetten daarmee in afwachting van opnieuw een drukke cijferweek de opwaartse trend van vrijdag voort, terwijl de discussies over een nieuw steunpakket wordt voortgezet.

Democraten en Republikeinen kwamen afgelopen weekend niet tot overeenstemming over een nieuw coronasteunpakket. Onderdeel van het nieuwe pakket moet de verlenging van de werkloosheidsuitkering van 600 dollar per week worden. Over de voorwaarden verschillen de Democraten en Republikeinen evenwel van mening.

"Hoewel de details van een nieuw Amerikaans hulppakket nog niet zijn afgerond, geeft Washington het signaal af dat het de economie zal steunen", zei marktanalist Peter Andersen van Andersen Capital Management. Hij voegde eraan toe heel blij te zijn dat de Fed heeft aangegeven de rentes laag te zullen houden. "Ik denk dat de markt is gepositioneerd voor een geweldige rally wanneer de consument uit de lockdown komt, er een vaccin is, de gasprijzen laag zijn en de rentes ultra laag", aldus Andersen.

Op macro-economisch vlak staan vanmiddag een tweetal inkoopmanagersindices voor de Amerikaanse industrie op de agenda. Zowel in Europa als in China groeide de industrie in juli, zo bleek vanochtend al.

De euro/dollar noteerde op 1,1727. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1781 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1774 de borden.

Olie noteerde maandag tot 1,0 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Een AI-bedrijf, dat onlangs in China een octrooi toegewezen heeft gekregen voor een stemassistent die op Apple's Siri lijkt, heeft nu een rechtszaak tegen Apple aangespannen vanwege patentbreuk. Indien succesvol, zou dit ertoe kunnen leiden dat Apple veel van zijn producten niet langer in China mag verkopen, de op één na grootste economie van de wereld. Apple steeg voorbeurs desondanks 0,8 procent.

Microsoft steeg voorbeurs 2,2 procent. Het softwarebedrijf zei door te gaan met zijn plannen om de Amerikaanse activiteiten van de populaire app TikTok over te nemen, hoewel president Donald Trump dreigde met een verbod op de app, zelfs bij een overname. In een verklaring zei Microsoft na een gesprek met Trump te begrijpen welke zorgen hij heeft en hier rekening mee te houden. Doel is om de deal uiterlijk 15 september rond te hebben.

Siemens Healthineers wil Varian Medical Systems voor 16,4 miljard dollar overnemen, zo meldde het zondag. Per aandeel Varian telt Siemens Healthineers 177,50 dollar in contanten neer. Het aandeel sloot vrijdag op 142,72 dollar en lijkt maandag 23 procent hoger te gaan openen.

Luxe warenhuisketen Lord & Taylor heeft samen met moederbedrijf Le Tote, een abonnementsdienst voor modeverhuur, faillissement aangevraagd. Ook Tailored Brands, het moederbedrijf van Men's Warehouse en Jos A. Bank, heeft faillissement aangevraagd, nadat de corona-uitbraak de vraag naar kleding onder druk zette. 

Marathon Petroleum verkoopt zijn benzinestations aan de eigenaren van supermarktketen 7-Eleven voor 21 miljard dollar. Het aandeel steeg voorbeurs 8,0 procent.

Tyson Foods publiceert maandag kwartaalcijfers.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,8 procent hoger op 3.271,12 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het groen op 26.428,32 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,5 procent tot 10.745,27 punten. 

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen