beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street begint positief aan nieuwe maand

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandag de nieuwe maand augustus goed begonnen. De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,7 procent in het groen op 3.294,61 punten en de Dow Jones-index won 0,9 procent op 26.664,40 punten. Techbeurs steeg zelfs met 1,5 procent tot 10.902,80 punten. 

Marktanalist David Madden van CMC Markets merkte op dat techaandelen in trek blijven. Nasdaq zette zelfs een nieuw record neer. "In de afgelopen maanden kwam het vaak voor dat de Nasdaq-index het beter deed dan de bredere indices", aldus Madden. 

Volgens de marktvorser blijven beleggers kijken naar het politieke gesteggel tussen de Democraten en Republikeinen. De markt hoopt op een deal rond een steunpakket met een omvang van mogelijk 1 biljoen dollar. 

Volgens Madden zijn alle beleidsmakers het met elkaar eens dat er een cash-injectie nodig is, maar op dit moment zijn ze er nog niet uit op welke manier dit moet gebeuren."

"Hoewel de details van een nieuw Amerikaans hulppakket nog niet zijn afgerond, geeft Washington het signaal af dat het de economie zal steunen", zei marktanalist Peter Andersen van Andersen Capital Management. Hij voegde eraan toe heel blij te zijn dat de Fed heeft aangegeven de rentes laag te zullen houden. "Ik denk dat de markt is gepositioneerd voor een geweldige rally wanneer de consument uit de lockdown komt, er een vaccin is, de gasprijzen laag zijn en de rentes ultra laag", aldus Andersen.

Volgens strateeg James McCormick van NatWest Markets bevindt de markt zich op een belangrijk punt. "De outlook voor aandelen en andere risicovolle activa wordt steeds lastiger. We zullen de komende drie tot vier maanden veel leren over hoe duurzaam het herstel is", zei hij.

Verder lieten macro-economische cijfers zien dat de Amerikaanse economie blijft herstellen van de coronacrisis. De inkoopmanagersindex voor de industrie, gemeten door ISM, kwam uit op 54,2 ten opzichte van 52,6 in in juni. Er was door economen een indexstand van 53,8 verwacht. Ook cijfers van Markit wezen op groei, terwijl er een maand eerder nog sprake was van een krimp. Zowel in Europa als in China groeide de industrie in juli, zo bleek vanochtend al.

De euro/dollar noteerde op 1,1766. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1781 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1774 de borden.

De olieprijs is maandag hoger gesloten, na enkele positieve cijfers over de wereldwijde industrie, maar handelaren vrezen dat het opwaartse potentieel beperkt is nu OPEC de productiebeperkingen terugschroeft en het aantal coronabesmettingen blijft toenemen. Een vat West Texas Intermediate werd maandag op de settlement 1,8 procent duurder op 41,01 dollar. 

Bedrijfsnieuws

Een AI-bedrijf, dat onlangs in China een octrooi toegewezen heeft gekregen voor een stemassistent die op Apple's Siri lijkt, heeft nu een rechtszaak tegen Apple aangespannen vanwege patentbreuk. Indien succesvol, zou dit ertoe kunnen leiden dat Apple veel van zijn producten niet langer in China mag verkopen, de op één na grootste economie van de wereld. Apple steeg desondanks 2,5 procent.

Tyson Foods heeft het afgelopen kwartaal de winstverwachting overtroffen, maar stelde teleur met zijn omzet. Het aandeel steeg 1,6 procent.

Microsoft steeg 5,6 procent. Het softwarebedrijf zei door te gaan met zijn plannen om de Amerikaanse activiteiten van de populaire app TikTok over te nemen, hoewel president Donald Trump dreigde met een verbod op de app, zelfs bij een overname. In een verklaring zei Microsoft na een gesprek met Trump te begrijpen welke zorgen hij heeft en hier rekening mee te houden. Doel is om de deal uiterlijk 15 september rond te hebben.

Siemens Healthineers wil Varian Medical Systems voor 16,4 miljard dollar overnemen, zo meldde het zondag. Per aandeel Varian telt Siemens Healthineers 177,50 dollar in contanten neer. Het aandeel sloot 22 procent hoger op 174,17 dollar.

Loews heeft het afgelopen kwartaal een verlies geboekt van 835 miljoen euro, ofwel 2,96 dollar per aandeel, na een afschrijving van 957 miljoen dollar vanwege het coronavirus. Dit gebeurde op een omzet van 2,31 miljard dollar. Het aandeel daalde 2,2 procent.

Luxe warenhuisketen Lord & Taylor heeft samen met moederbedrijf Le Tote, een abonnementsdienst voor modeverhuur, faillissement aangevraagd. Ook Tailored Brands, het moederbedrijf van Men's Warehouse en Jos A. Bank, heeft faillissement aangevraagd, nadat de corona-uitbraak de vraag naar kleding onder druk zette.

Marathon Petroleum verkoopt zijn benzinestations aan de eigenaren van supermarktketen 7-Eleven voor 21 miljard dollar. Het aandeel steeg een procent.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen