beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag hoger op de plannen van China en de Verenigde Staten voor een hervatting van de handelsbesprekingen en redelijk gunstige macro-economische data uit Europa op tafel.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een stijging van 0,9 procent op 365,40 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 1,2 procent naar 12.734,50 punten. De Franse CAC 40 noteerde een winst van 1,1 procent met een stand van 4.940,06 punten. De Britse FTSE won woensdag 1,2 procent naar 6.109,71 punten.

China en de Verenigde Staten willen op 15 augustus weer met elkaar in gesprek, zo schreef The Wall Street Journal.

In Japan kwam vanochtend vroeg al de definitieve inkoopmanagersindex over juli voor de dienstensector uit. Die bleek licht te zijn opgelopen, maar wel nog altijd op krimp te duiden. China publiceerde ook diens definitieve cijfer over juli. Daarvoor kwam de index voor de dienstensector lager uit, maar anders dan in Japan, zit de groei er in de Chinese dienstensector nog altijd goed in.

Vervolgens volgden Spanje, Italië, Frankrijk, Duitsland, de eurozone als geheel en het Verenigd Koninkrijk met achtereenvolgens een verder oplopende groei, een kentering van krimp naar groei, voor de Fransen een groei die in flinke mate versnelde en voor Duitsland en de eurozone een draai van krimp naar een bijna robuuste groei, dat ten slotte ook gold voor de Britse dienstensector in juli.

De eurozone publiceerde ook detailhandelsverkopen over juni, die op maandbasis met 5,7 procent stegen. Op jaarbasis was er sprake van een plus van 1,3 procent.

Vanuit de Verenigde Staten worden de banenaanwas voor de private sector in juli verwacht, gevolgd door de handelsbalans over juni, twee definitieve inkoopmanagersindices voor de dienstensector over juli en de wekelijkse olievoorraden over de week die eindigde op 1 augustus.

Olie noteerde woensdag hoger. Een september-future West Texas Intermediate noteerde 0, procent in het groen op 59, dollar, terwijl voor een oktober-future Brent 66, dollar werd betaald, een stijging van 0, procent.

De euro/dollar noteerde op 1,. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1815 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1765 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

BMW heeft een moeilijk tweede kwartaal achter de rug, maar handhaafde desondanks de outlook voor het hele boekjaar. BMW blijft wel voorzichtig optimistisch voor de tweede helft van het jaar. BMW voorziet een EBIT-marge voor het autosegment van 0 tot 3 procent. Bij de motorentak van BMW zal de EBIT-marge uitkomen tussen de 3 en 5 procent. BMW herhaalde dat de groepswinst voor belastingen in 2020 nog altijd "significant" lager zal liggen dan in 2019. De koers van het aandeel noteerde woensdag 2,8 procent lager.

Ahold Delhaize heeft in het tweede kwartaal van 2020 flink beter dan verwacht gepresteerd en besloot zowel het dividend als de outlook te verhogen. Verder denkt Ahold Delhaize in 2020 al 7 miljard euro online om te zetten. Dat is een jaar eerder dan aanvankelijk gedacht. Het interimdividend wordt met 67 procent verhoogd naar 0,50 euro per aandeel. De koers van het aandeel noteerde een winst van 6,6 procent.

Commerzbank heeft ondanks de coronacrisis in het tweede kwartaal winst weten te boeken, hoewel die wel iets lager uitviel dan een jaar geleden. Op basis van de huidige situatie en mits er geen tweede lockdown komt, verwacht Commerzbank stabiele inkomsten bij particuliere en kleinzakelijke klanten, terwijl een grotere impact van de coronacrisis bij de zakelijke klanten wordt gevreesd. Verder rekent Commerzbank op risicokosten die oplopen naar 1,3 miljard tot 1,5 miljard euro. Eind maart rekende de bank nog op 1,0 miljard tot 1,4 miljard euro aan risicokosten. De CET1 ratio zal eind dit jaar vermoedelijk op 12,5 procent uitkomen. De koers van het aandeel noteerde een winst van 3,9 procent.

Allianz heeft in het tweede kwartaal van 2020 een lagere operationele winst gerapporteerd ten opzichte van een jaar eerder en ook de inkomsten zien afnemen. Allianz trok eind april de outlook voor dit jaar al in vanwege de onzekerheden die samenhingen met de gevolgen van het corona-uitbraak en herhaalde deze onzekerheden woensdag. Wel zei de verzekeraar voor de tweede jaarhelft te rekenen op een "solide financiële prestatie" in de tweede jaarhelft. De koers van het aandeel noteerde 0,1 procent lager.

Deutsche Post DHL heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de winst flink zien aantrekken, als gevolg van de coronacrisis. De vrije kasstroom was 605 miljoen euro positief. Een jaar eerder was er nog sprake van een negatieve kasstroom van 547 miljoen euro. Het aandeel steeg 3,2 procent.

Wolters Kluwer heeft in de eerste 6 maanden van dit jaar de omzet en het resultaat zien oplopen en wist de verwachtingen stevig te overtreffen. Het bedrijf uit Alphen aan den Rijn heeft het interimdividend vastgesteld op 0,47 euro per aandeel. Een jaar eerder was dit 0,39 euro per aandeel Wolters Kluwer. ABN AMRO ging vooraf uit van 0,40 euro per aandeel aan interimdividend. Wolters Kluwer heeft eerder dit jaar zijn outlook laten varen en onthield zich ook vandaag van een vooruitblik. Wel wilde het bedrijf kwijt dat de trends in de omzet uit print en de niet-terugkerende omzet dit jaar zwak blijft. De koers van het aandeel noteerde 4,1 procent in de plus.

GrandVision heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de resultaten conform verwachting flink onder druk zien staan, maar de verliezen waren niet zo groot als analisten hadden voorzien. GrandVision zei woensdag nog steeds achter de overname door EssilorLuxottica te staan en het Frans-Italiaanse bedrijf bij te staan in het verkrijgen van groen licht voor de overname binnen 12 tot 24 maanden na de aankondiging op 31 juli 2019. Het aandeel GrandVision noteerde 0,2 procent lager en EssilorLuxottica X procent.

Just Eat Takeaway heeft een driejarige overeenkomst gesloten met AmRest voor het bezorgen van maaltijden van een deel van de restaurtants van onder meer Burger King en de Pizza Hut die AmRest uitbaat. De koers van het aandeel noteerde 1,1 procent hoger.

Op de belangrijkste Europese beursvloeren hadden de plussen overduidelijk de overhand, maar dat nam niet weg dat er zich in Frankfurt bijvoorbeeld onder de verliezers stevige minnen aftekenden. Zo noteerde het aandeel Fresenius 3,8 procent onder het slot van dinsdag. In Parijs was alleen Accor een dissonant in een verder grotendeels groen gekleurd bord. Het aandeel daalde daar 1,1 procent.

Accor behaalde in de eerste helft van 2020 een flink lagere omzet en dook in de rode cijfers. Accor zal een kostenbesparingsprogramma implementeren van 200 miljoen euro om de operationele structuur binnen diverse regio's te versimpelen. Daarbij gaan vermoedelijk 1.000 banen verloren.
 
Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,6 procent in het groen.

De S&P 500 sloot dinsdag 0,4 procent in de plus op 3.306,51 punten. De Dow Jones index won 0,6 procent op 26.828,47 punten en de Nasdaq eindigde 0,4 procent hoger op een slot van 10.941,17 punten.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News