beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vermoedelijk woensdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,5 procent in het groen.

Beleggers zijn voorzichtig optimistisch nadat The Wall Street Journal over een mogelijke bijeenkomst van China en de Verenigde Staten rapporteerde.

Beide landen willen op 15 augustus weer met elkaar in gesprek volgens de zakenkrant. Bij dit gesprek zouden hoge functionarissen van beide kampen elkaar ontmoeten en spreken over de problemen die de twee landen ondervinden bij het nakomen van de afspraken uit de Fase 1 handelsdeal.

China zou niet de afgesproken hoeveelheden Amerikaanse waar kopen en Beijing zal vermoedelijk willen spreken over de wijze waarop Washington omgaat met Chinese techbedrijven.

Volgens marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade is de relatie tussen de VS en China het grootste risico voor de Amerikaanse aandelenmarkt.

Verder blijven beleggers wachten op een onderhandelingsresultaat in het Amerikaanse Congres over een nieuw steunpakket.

Aslam heeft er geen twijfel over dat de Amerikaanse economie meer hulp nodig heeft, aangezien uit cijfers duidelijk blijkt dat het economisch herstel aan het vertragen is. De rally op de beurs blijft desalniettemin aanhouden, terwijl er momenteel volgens Aslam toch maar weinig aanjagers zijn.

“Een nieuw steunpakket zou meer brandstof [voor de rally] kunnen opleveren en de Amerikaanse aandelen op nieuwe records zetten”, denkt Aslam.

Op macro-economisch vlak zullen beleggers oog hebben voor het banenrapport van ADP en de handelsbalans. De inkoopmanagersindex voor de dienstensector van zowel Markit als ISM staat ook op de agenda.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg 2,6 procent tot 42,80 dollar, terwijl een oktober-future Brent 2,5 procent duurder werd op 45,52 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1836. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1814 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1802 op de borden.

Bedrijfsnieuws

The Walt Disney Company heeft in het afgelopen kwartaal een stevig verlies geleden als gevolg van de corona-uitbraak. Disney boekte een verlies van 4,7 miljard dollar, ofwel 2,61 dollar per aandeel, tegenover een winst van 0,79 dollar per aandeel in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet daalde ook, met zelfs 42 procent tot 11,8 miljard dollar. Beleggers lijken echter goed te spreken over de vooruitgang die Disney+ boekte met het binnenhalen van nieuwe gebruikers. Het aandeel opent vermoedelijk 6,0 procent hoger.

Beyond Meat heeft in het tweede kwartaal een hogere omzet behaald dankzij oplopende volumes, terwijl het verlies ook licht opliep. Het bedrijf sprak van een periode van groei te midden van een zeer uitdagend klimaat. Het aandeel opent mogelijk 10 procent lager.

Slotstanden

De S&P 500 sloot dinsdag 0,4 procent in de plus op 3.306,51 punten. De Dow Jones index won 0,6 procent op 26.828,47 punten en de Nasdaq eindigde 0,4 procent hoger op een slot van 10.941,17 punten.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: NYSE