beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag hoger gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,5 procent tot 365,16 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,5 procent op 12.660,25 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,9 procent op 4.933,34 punten. De Britse FTSE 100 sloot 1,1 procent hoger op 6.104,72 punten.

De Europese aandelenmarkten trokken zich woensdag op aan de kwartaalcijfers van onder andere Deutsche Bank en Commerzbank en aan nieuwe macrocijfers die duiden op economisch herstel.  Daarnaast meldde The Wall Street Journal dat China en de VS elkaar op 15 augustus ontmoeten om de nodige plooien glad te strijken in hun relatie.

De activiteit in de Europese dienstensector is in juli hersteld naar groei. De inkoopmanagersindex van de eurozone voor de dienstensector steeg van 48,3 in juni naar 54,7 in juli. De Spaanse en Franse dienstensector lieten in juni alweer groei zien, in juli kwamen daar Italië en Duitsland bij.

Hoofdeconoom Chris Williamson van Markit wees erop dat de groei in meer dan twee jaar niet zo sterk was.

Ook de detailhandel is in juni verder gestegen. In juni namen de detailhandelsverkopen in de eurozone, gerekend naar volume, met 5,7 procent op maandbasis toe. Op jaarbasis was sprake van een stijging met 1,3 procent.

Ondanks deze positieve data, blijven beleggers onzeker, wat zich lijkt te vertalen in een oplopende goudprijs. Deze steeg in de nacht van dinsdag op woensdag naar recordhoogten. Goud handelt inmiddels boven de 2.000 dollar.

"Terwijl de markten voorzichtig blijven herstellen, herinnert de sterke stijging van de goudprijs aan de aanhoudende angst voor het coronavirus en de geopolitieke spanningen tussen China en de VS", zei marktanalist Russ Mold van AJ Bell.

De euro/dollar noteerde op 1,1896. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1865 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1800 op de borden.

Olie noteerde donderdag 3,3 procent hoger, nadat uit de meest recente data van het EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 31 juli met een kleine 7,4 miljoen vaten zijn gedaald tot 518,6 miljoen vaten.

Bedrijfsnieuws
 
BMW heeft een moeilijk tweede kwartaal achter de rug, maar handhaafde desondanks de outlook voor het hele boekjaar. BMW blijft wel voorzichtig optimistisch voor de tweede helft van het jaar. Het aandeel daalde 3,5 procent.

Ahold Delhaize heeft in het tweede kwartaal van 2020 flink beter dan verwacht gepresteerd en besloot zowel het dividend als de outlook te verhogen. Verder denkt Ahold Delhaize in 2020 al 7 miljard euro online om te zetten. Dat is een jaar eerder dan aanvankelijk gedacht. Het aandeel won 5,3 procent.

Commerzbank heeft ondanks de coronacrisis in het tweede kwartaal winst weten te boeken, hoewel die wel iets lager uitviel dan een jaar geleden. Op basis van de huidige situatie en mits er geen tweede lockdown komt, verwacht Commerzbank stabiele inkomsten bij particuliere en kleinzakelijke klanten, terwijl een grotere impact van de coronacrisis bij de zakelijke klanten wordt gevreesd. Verder rekent Commerzbank op risicokosten die oplopen naar 1,3 miljard tot 1,5 miljard euro. Het aandeel sloot woensdag 4,9 procent hoger.

Allianz heeft in het tweede kwartaal van 2020 een lagere operationele winst gerapporteerd ten opzichte van een jaar eerder en ook de inkomsten zien afnemen. Allianz trok eind april de outlook voor dit jaar al in vanwege de onzekerheden die samenhingen met de gevolgen van het corona-uitbraak en herhaalde deze onzekerheden woensdag. Het aandeel noteerde 0,5 procent lager.

Deutsche Post DHL heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de winst flink zien aantrekken, als gevolg van de coronacrisis. De vrije kasstroom was 605 miljoen euro positief. Een jaar eerder was er nog sprake van een negatieve kasstroom van 547 miljoen euro. Het aandeel steeg 2,5 procent.

Just Eat Takeaway heeft een driejarige overeenkomst gesloten met AmRest voor het bezorgen van maaltijden van een deel van de restaurtants van onder meer Burger King en de Pizza Hut die AmRest uitbaat. De koers van het aandeel noteerde 1,2 procent hoger.

Accor behaalde in de eerste helft van 2020 een flink lagere omzet en dook in de rode cijfers.  Het aandeel sloot echter 3,5 procent hoger vanwege tekenen van herstel.

Tussenstanden Wall Street
 
Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,6 procent hoger op 3.327,21 punten. De Dow Jones index steeg 1,3 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent in het groen.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: EC

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium