beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Licht lagere opening Wall Street in de maak

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een halfuur voor opening tot 0,3 procent in het rood. 

Donderdag sloten de Amerikaanse indexen nog in het groen, waarbij de Nasdaq nog eens een nieuw record neerzette.

Beleggers keken vrijdag vooral uit naar het Amerikaanse banenrapport. Er werden in juli 1,76 miljoen nieuwe banen toegevoegd. Economen hadden aanvankelijk op circa 1,5 tot 1,7 miljoen nieuwe banen gerekend. 

De werkloosheid daalde naar 10,2 procent in juli, waar door economen 10,6 procent was verwacht.

De loongroei op jaarbasis bedroeg 4,8 procent.

?“Gewoon fantastisch”, reageerde marktanalist Naeem Aslam van Avatrade op de cijfers. De economie gaat in de goede richting, meent Aslam. 

Woensdag toonde het banenrapport van ADP dat er slechts 167.000 nieuwe banen in juli bij zijn gekomen. Dit was volgens Rabobank een tegenvaller. 

De toenemende spanningen tussen China en de Verenigde Staten wegen op de markt. De Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag een presidentieel decreet getekend dat transacties met TikTok en WeChat gaat verbieden. Hoewel de details van het decreet niet bekend zijn, lijkt het er volgens deskundigen op dat de apps TikTok van ByteDance en WeChat van Tencent straks niet meer aangeboden mogen worden in de App Store van Apple of de Play Store van Google. Dit zou effectief neerkomen op een algemeen verbod van de apps in de Verenigde Staten.?

“De keuze is dat deze bedrijven of binnen 45 dagen hun activiteiten verkopen aan een Amerikaans bedrijf of de apps zullen geweerd worden van de Amerikaanse markt”, aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank. “Hiermee is een nieuwe escalatie in de handels- en investeringsrelatie tussen China en de VS een feit.”

Verder wachten beleggers ook nog steeds op een akkoord tussen de Republikeinen en Democraten over een tweede Amerikaans steunpakket. 
 
Olie noteerde vrijdag lager. Een september-future West Texas Intermediate daalde 0,4 procent tot 41,78 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,5 goedkoper werd op 44,87 dollar. ?

De euro/dollar noteerde op 1,1841. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1837 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1872 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Booking Holdings heeft in het tweede kwartaal van 2020 veel minder omzet geboekt, maar eindigde nog wel in de zwarte cijfers. "De Covid-19-crisis heeft in de reisindustrie enorme schade veroorzaakt en we blijven de impact voelen aangezien de reisvolumes aanzienlijk blijven afnemen”, meldde het bedrijf. Het aandeel opent vermoedelijk 4,4 procent hoger.?

Uber Technologies had ook in het tweede kwartaal last van de coronapandemie, waardoor de maaltijdbezorging een hogere omzet behaalde dan de traditionele taxidienst. De totale omzet daalde met 29 procent op jaarbasis tot 2,24 miljard dollar, waarbij het leeuwendeel van de omzet kwam van Uber Eats, met 1,2 miljard dollar een ruimte verdubbeling op jaarbasis. De taxidienst behaalde een omzet van 790 miljoen dollar, bijna 70 procent minder dan een jaar eerder. Het aandeel opent naar verwachting 3,3 procent lager.

GoPro heeft in het tweede kwartaal een lagere omzet geboekt, terwijl het verlies toenam. Volgens CEO Nick Woodman was er desalniettemin sprake van een robuuste vraag naar de producten van GoPro. Het aandeel daalt waarschijnlijk 7,2 procent bij de opening. 

Pfizer is een meerjarige samenwerking overeengekomen met sectorgenoot Gilead om de productie van coronavirusremmer remdesivir van Gilead te verzorgen. Financiële details werden niet vermeld.

Goldman Sachs heeft de cijfers over het tweede kwartaal moeten aanpassen na de schikking van 3,9 miljard dollar met de Maleisische autoriteiten.  

Slotstanden
?
De Amerikaanse beurzen zijn donderdag hoger geëindigd. De S&P 500 sloot 0,6 procent in de plus op 3.349,16 punten. De Dow Jones index won 0,7 procent op 27.386,98 punten en de Nasdaq eindigde 1,0 procent hoger op een slot van 11.108,07 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen